Пт, 2024-04-19, 20:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Про постачання 12 нових "транспортників" Ан-178 на ринок Азербайджану та Китаю домовився "Антонов"
Інші останні Економічні новини

Державне підприємство "Антонов", єдиний в Україні виробник літаків, почало льотні випробування нового транспортного літака Ан-178, урочисте викочування якого відбулося на початку квітня поточного року.

Як повідомили у четвер 7 травня у прес-службі підприємства, перший політ тривав протягом години і пройшов без зауважень.

"Програма льотних випробувань тільки почалася, літак здійснить кілька польотів, і потім буде вироблено графік випробувань", - зазначили в прес-службі.

Як повідомили на підприємстві, Ан-178 був розроблений на базі пасажирського літака Ан-158. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів і здатний перевозити до 18 тонн вантажу, в тому числі великовантажні морські контейнери 1С. Літак призначений для заміни транспортного літака Ан-12.

За оцінками керівництва ДП "Антонов", потреба авіаринку в сегменті вантажних літаків типу Ан-178 на період до 2032 року становить 200 одиниць.

Також у прес-службі підприємства повідомили, що ДП "Антонов" планує поставити 12 нових середньомагістральних транспортних літаків Ан-178 авіапідприємствам Китаю та Азербайджану.

"Підписано угоду на поставку 10 літаків для азербайджанської компанії Silkway Airlines, і ця компанія стала першим замовником Ан-178, а також протокол про наміри з китайською компанією Beijing A-Star Airspace and Technology Co. Китайські партнери висловили намір придбати два літака Ан-178, а також розглянути перспективу будівництва українського "транспортника" в Китаї", - повідомили у прес-службі.

При цьому на підприємстві не уточнили обсяги фінансування робіт і терміни поставок літаків, пославшись на відповідні вимоги замовників.

ДП "Антонов" – найбільший і єдиний в Україні виробник транспортних, пасажирських літаків і літаків спеціального призначення. Серед найвідоміших розробок підприємства – літаки Ан-32, Ан-148, Ан-158, Ан-74, Ан-124, Ан-70 і Ан-225.

Транспортний (вантажний) літак Ан-178 презентували 16 квітня. Він здатен підняти у повітря 18 тонн. У широкий фюзеляж поміщається два стандартних морських контейнери. Конструктори кажуть, що цей літак просто мусить замінити всесвітньо відомий, але вже старенький АН-12. Нова машина везтиме стільки ж вантажу, але летітиме значно швидше - 820 кілометрів за годину. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: постачання 12 нових транспортників , Антонов, азербайджану, Китаю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]