Чт, 2024-04-25, 08:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:30
Про пріоритети Одещини Марія Гайдар: повернути туристів, дорога на Бессарабію, зниження корупції
Інші останні Новини з регіонів України

Новий член команди голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, відомий російський опозиціонер та економіст із західною освітою Марія Гайдар, донька покійного творця ринкової економіки в РФ Єгора Гайдара, окреслила ряд першорядних завдань оновленої обласної адміністрації краю. Своїм баченням вона поділилася з "Коммерсант.ru".

За словами Гайдар, яку перед цим Саакашвілі представив як свого нового заступника, одна з основних задач молодих реформаторів, котрі очолюють область - "це розвиток туризму". "Хоч тут мило, й ніхто не стріляє, але люди налякані. Потік туристів сильно впав. Його треба відновлювати та розвивати. Одеса може бути прекрасним туристичним кластером", - говорить вона.

Наступною наболілою проблемою, згідно з твердженням Гайдар, є відсутність прямого автомобільного сполучення з віддаленими районами області. "Є регіон Бессарабія, до якої немає прямої дороги з Одеської області, та зараз всі зусилля будуть кинуті на те, щоб таку дорогу побудувати", - зазначила політик.

При цьому вона підкреслила, що найбільш складною особливістю даного регіону, "що заважає" його успішному економічному розвитку, слід вважати "страшну корупцію". "Про це говорять геть усі. Люди хочуть, аби насамперед зняли ці бар'єри, щоб була можливість заробляти, а бюджет міг поповнюватися. Тут є порт, є митниця, є дорога, по якій з цього порту можна вивозити товари", - говорить Гайдар.

Що ж стосується конкретних прикладних задач, над якими їй доведеться працювати в Одесі, то це буде переформатування обласної державної адміністрації (ОДА) й набір нового персоналу, для чого, як заявила Гайдар, буде створено спеціальне "агентство".

Пропозиція членів путінської Державної Думи щодо позбавлення Гайдар російського громадянства, вона назвала "трагічним моментом".

"Зараз ці люди, представники цієї політичної маячні, можуть зробити будь що, позбавити когось громадянства, навіть ув'язнити. Але я сподіваюся, що вони цього не робитимуть. Дарма, заберуть у мене громадянство, але вони ж не завжди будуть", - прокоментувала вона.

17 липня 2015 року Саакашвілі попросив президента України Петра Порошенка надати Гайдар українське громадянство.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 812 | Додав: adminA | Теги: Бессарабія, корупція, пріоритети Одещини Марія Гайдар, дорога, Туристи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]