Пт, 2024-03-29, 14:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:25
Про рішення Ради щодо миротворців в ООН уже знають. Контингент для України сформують за 6 місяців. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Українська сторона офіційно поінформувала ООН про ухвалення Верховною Радою постанови щодо запрошення в Україну миротворчої місії. Зараз ведуться консультації з цього питання з членами Організації. Про це повідомив прес-секретар Постійного представництва України при ООН Єгор Пивоваров, передає "Укрінформ".

"Постійне представництво поінформувало керівництво ООН, а також країни-члени Ради Безпеки щодо звернення, текст якого був ухвалений у вівторок Верховною Радою", - зазначив представник української дипломатичної місії.

Він зазначив, що зараз продовжуються консультації з партнерами, а також з фахівцями секретаріату ООН "щодо можливого формату задіяння миротворців Організації у поновленні миру та безпеки на Донбасі".

Верховна Рада 17 березня ухвалила проект постанови Президента України щодо рішення РНБОУ від 18 лютого 2015 року "Про звернення до ООН та ЄС стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки". За діючою процедурою ООН, цей документ потрібен для розгляду питання миротворчої місії в Україні та прийняття рішення в Раді Безпеки ООН.

Як повідомлялося, 2 березня президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони "Про звернення до Організації Об'єднаних Націй та Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру та безпеки".

Миротворчий контингент для України сформують за 6 місяців - АП

Формування та направлення до України миротворчого контингенту може тривати щонайменше півроку. Про це в ефірі "5-го каналу" сказав заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий.

"Якщо реалістично говорити, це займає 4-8 місяців. Це не буде швидко, півроку цей процес триває", - сказав представник АП.

Він нагадав, що мандат призначається після того, як генеральний секретар направляє групу для аналізу ситуації і формування мандату.

"Ми розраховуємо, що це буде не лише ООН, а й участь європейських країн. На першому етапі це може бути один склад, а далі з покращенням ситуації це може бути поліцейська місія", - зауважив Чалий.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 830 | Додав: adminA | Теги: рішення Ради, 6 місяців. ВІДЕО, миротворців, Контингент, ООН, України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]