Чт, 2024-04-25, 01:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:25
Про серйозну несправедливість в Україні заявили США
Інші останні Іноземна преса про Україну
Україні буде легше головувати в ОБСЄ, якщо екс-прем'єр буде на волі, вирішили американці. В Гельсінській комісії США просять президента Віктора Януковича звільнити Юлію Тимошенко. Про це повідомляє прес-служба Тимошенко, пише Сегодня.


"Я вітаю недавнє помилування Юрія Луценка і вважаю, що це є хорошим першим кроком. Сподіваюся, що ви будете виконувати свою обіцянку у проведенні судової та виборчої реформ. Ми також сподіваємося, що рішення Європейського суду про порушення прав Юлії Тимошенко і довільний її арешт стане додатковим імпульсом для її звільнення ", - сказав голова Гельсінкської комісії сенатор Бенджамін Кардін на слуханнях у Вашингтоні на тему "Головування України в ОБСЄ", звертаючись до міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

Сенатор підкреслив, що Україні під час головування в ОБСЄ належить виконати великі завдання в керівництві цією багатосторонньою організацією, яка працює на основі консенсусу і включає 57 країн. "Головуюча країна повинна сама демонструвати міцну демократію, якщо вона хоче домогтися успіху в заохоченні інших країн дотримуватися зобов'язань ОБСЄ. Обов'язок України - подавати приклад у відстоюванні прав людини та дотримання законності", - зазначив Бенджамін Кардін.

У свою чергу співголова Гельсінської комісії, конгресмен-республіканець Крістофер Сміт (штат Нью Джерсі) додав, що в Україні головним символом проблем з дотриманням прав людини, верховенства закону та демократії є ув’язнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Це серйозна несправедливість, і це має бути виправлено президентом Януковичем. Я настійно закликаю уряд України для зміцнення свого головування в ОБСЄ звільнити Юлію Тимошенко", - заявив Крістофер Сміт.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: США, серйозна несправедливість в Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]