Пт, 2024-04-19, 10:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:57
Про свої досягнення в Україні відзвітували Кокс і Кваснєвський
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Спостережна місія Європарламенту у складі екс-президентів Пета Кокса та Олександра Кваснєвського продемонструвала "потенціал у досягненні результатів, необхідних для подальших стратегічних рішень" у відносинах Києва і Брюсселя. Такий висновок міститься в резюме доповіді про виконану роботу наглядової місії.

"Ми вважаємо, що ця місія продемонструвала потенціал у досягненні результатів, які необхідні для майбутніх стратегічних рішень у відносинах між Європейським Союзом і Україною", - сказано в документі, пише "Українська правда".

"Ми визнаємо, що багато чого ще належить зробити, і, що, як привілейований канал зв'язку, місія може допомогти в досягненні подальшого прогресу", - йдеться в резюме доповіді, текст якого оприлюднено на сайті Європарламенту.

Доповідачі зазначають, що робота місії була "полегшена хорошою співпрацею з українською владою, яка була необхідно для того, щоб відкривати лікарняні, тюремні й інституційні двері та для забезпечення доступу до великого обсягу відповідних документів".

"Місія прагнула зберегти свою повну незалежність і неупередженість на основі прозорої і відкритої взаємодії з усіма відповідними сторонами в Україні, і не дозволяла будь-якій стороні використовувати її у своїх цілях", - стверджують Кокс і Кваснєвський.

Члени наглядової місії констатують, що колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко "залишається під наглядом у лікарні, без відеоспостереження і під охороною лише жінок-охоронниць". "Вона не мала можливості взяти участь у судових слуханнях, і не була відправлена до колонії", - описують вони ситуацію.

Щодо колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка вказано, що його було помилувано 7 квітня 2013 року і негайно звільнено.

Крім того, колишній виконувач обов'язків міністра оборони Валерій Іващенко був звільнений 14 серпня 2012 року, і з нього знято заборону на пересування. "З грудня 2012 року місія приділила пильну увагу низці справ стосовно Григорія Немирі та адвоката Тимошенко Сергія Власенка", - звітують доповідачі.

Далі наводиться статистика, згідно з якою Кокс і Кваснєвський здійснили 14 візитів в Україну, провели там 40 днів, брали участь у 13 судових засіданнях, 8 разів зустрічалися з президентом України Віктором Януковичем, 14 разів - з прем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Крім того, вони двічі зустрічалися з генпрокурором, 7 разів - з Тимошенко в лікарні в Харкові, 4 рази - з Луценком (2 - у суді і 2 - у в'язниці), 5 разів - з Іващенком, 17 разів - з представниками Тимошенко (адвокатом і сім'єю), 12 разів - з лідерами опозиції, 10 разів - з представниками країн-членів ЄС в Україні, тричі - з колишніми президентами України (Леонідом Кравчуком, Леонідом Кучмоюта Віктором Ющенком), 5 разів - з представниками неурядових організацій.

Крім того, наглядова місія пробула 15 днів, проводячи зустрічі в Брюсселі та Страсбурзі, 6 зустрічей з європейськими комісарами (з комісаром Штефаном Фюле 5 разів і один раз з Карлом де Гюхтом), 5 зустрічей з представниками Зовнішньої служби ЄС, 2 зустрічі з представниками Ради Європи та Венеціанської комісії, 10 зустрічей з інформування в Європейському парламенті.

Далі в доповіді міститься опис стану справ щодо Тимошенко, Луценка, Іващенка, стан проведення законодавчих реформ. Всього дайждест викладено на 9 сторінках. Першу доповідь було представлено торік, але так і не оприлюднено.

Нагадаємо, 18 квітня стало відомо, що місія Кокса та Кваснєвського продовжена до вересня. Про це у себе в Twitter написав віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: Кокс і Кваснєвський, досягнення, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]