Чт, 2024-04-25, 22:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:29
Про відновлення територіальної цілісності України - ПА ОБСЄ ухвалила резолюцію
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Російська делегація голосувала проти проекту резолюції.

Парламентська асамблея Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ПА ОБСЄ) 7 липня у Мінську ухвалила резолюцію щодо "відновлення суверенітету і територіальної цілісності України".

Згідно з документом, асамблея "знову заявляє про свою повну повагу суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в межах її визнаних міжнародним співтовариством кордонів, які включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь".

Крім того, проект пропонує членам ПА ОБСЄ заявити про "засудження тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією і триваючої гібридної агресії Росії проти України на Донбасі".

Російська делегація голосувала проти проекту резолюції. За проект резолюції ще належить голосувати всій асамблеї. Потім, як очікується, парламентарії будуть голосувати за підсумкову декларацію, в яку будуть включені всі ухвалені асамблеєю резолюції. Сесія ПА ОБСЄ проходить в Мінську з 5 по 9 липня.

Як повідомлялось, 5 липня Комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ оприлюднив проект резолюції, в якому Росія визнається окупантом.

Нагадаємо, 2016 році Парламентська Асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію про порушення прав людини та основних свобод у Криму.

Варто зазначити, що російську делегацію в Парламентській асамблеї ОБСЄ очолює Віце-спікер Держдуми Росії Петро Толстой, якому заборонили в'їзд в Україну.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: відновлення територіальної ціліснос, ПА ОБСЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]