Пт, 2024-04-19, 04:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:38
Про використання одеських болгар для дестабілізації ситуації в регіоні у МЗС розповіли
Інші останні Новини з регіонів України

У Міністерстві закордонних справ України висловили стурбованість спробами спровокувати міжнаціональну і міжконфесійну ворожнечу в Одеській області.

Як повідомили в МЗС, для дестабілізації ситуації в регіоні агресор використовує болгарську національну меншість.

"Останні інциденти, що мали місце з окремими представниками болгарської громади, жодним чином не пов'язані з їх етнічною приналежністю, а були спровоковані заявами в умовах триваючої російської агресії, які сприймаються надзвичайно чутливо", - заявили у відомстві.

Як зазначають дипломати, з моменту здобуття незалежності Україна "гарантує і належним чином забезпечує реалізацію національно-культурних прав і потреб болгарської національної меншини".

"Ми будемо продовжувати докладати всіх зусиль, щоб запобігти спробам окремих сил і держав порушити міжнаціональний мир і злагоду в Україні і погіршити дружні стосунки з сусідніми державами", - йдеться в повідомленні.

Раніше, 30 травня, біля будівлі міськради Одеси кілька десятків людей перекрили дорогу з вимогою припинити "утиск" болгар, який нібито має місце в Україні.

Варто зазначити, що це не єдиний приклад спроб дестабілізувати ситуацію в країні за допомогою організації мітингів нацменшин.

Так, згідно з даними СБУ, обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку і синхронізована з ним спроба перекриття траси Львів - Рава-Руська є частинами підривної акції, організованої спецслужбами Росії, а замовником її реалізації є лідер радикальної організації Наждак Микола Дульський.

Так, в ніч на 29 березня у генеральному консульстві Польщі прогримів вибух.

На місці обстрілу були знайдені частини гранатомета.

Міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що атака на генконсульство у Луцьку була свідомою провокацією для того, щоб посіяти ненависть між Києвом і Варшавою, а також ізолювати Україну, позбавивши її міжнародної підтримки.

Крім того, в цей же день на трасі державного значення Львів - Рава-Руська в районі села Гряда Львівської області близько 150-200 осіб спробували провести акцію протесту проти утисків прав поляків, які нібито мають місце в Україні.

Поліція затримала 80 її учасників.

В СБУ констатували, що обстріл генконсульства Польщі у Луцьку і провокації в селі Гряда пов'язані між собою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 744 | Додав: adminA | Теги: дестабілізаціїя ситуації, одеські болгари, МЗС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]