Пт, 2024-03-29, 10:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:17
Про зміни до подання е-декларацій скандальний закон вступив у силу
Інші останні Економічні новини

Крім антикорупціонерів, декларації будуть змушені подавати особи, які балотуватимуться на виборах.

Закон, відповідно до якого члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації, набуде чинності з 30 березня.

Про це інформує "Українська правда".

Згідно до закону, декларації зобов'язані будуть подавати фізичні особи, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм технічної допомоги або іншої, у тому числі безповоротної, допомоги в сфері запобігання протидії корупції.

Також декларації будуть подавати фізособи, які систематично виконують роботи, надають послуги з імплементації стандартів у сфері антикорупційної політики, – якщо фінансування таких робіт здійснюється безпосередньо або через третіх осіб за рахунок технічної або іншої допомоги в сфері протидії корупції.

Крім того, декларування поширюється на керівників громадських об'єднань, інших непідприємницьких товариств, що здійснюють діяльність, пов'язану із запобіганням корупції.

Відповідно до закону, декларації зобов’язані подавати особи, які балотуються на виборах до органів державної влади, членів спостережних рад державного банку, держпідприємства або прибуткової держорганізації, а також Суспільної ради добропорядності.

Всі вищевказані особи подають перші декларації в 2018 році за період від дня вступу цього закону в чинність до 31 грудня 2017 року.

Антикорупціонери зобов'язані будуть указувати в декларації відомості про назву програми технічної допомоги і надавати повний доступ до відомості про розміри, види зарплати, благодійної допомоги.

Закон про зміни до подання е-декларацій продовжив до 1 травня строк подачі декларації для осіб, які подають її вперше.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон, яким звільнив військовослужбовців від необхідності подачі електронних декларацій, проте зобов'язав їх подавати представників неурядових громадських організацій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 621 | Додав: adminA | Теги: закон, Е-декларації, зміни, у силу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]