Чт, 2024-04-25, 07:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:08
Про знищення двох тисяч бойовиків "ІДІЛ" та курдів звітує Ердоган
Інші останні Новини світу

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявляє, що під час проведення останніх військових операцій було вбито дві тисячі терористів серед бойовиків "Ісламської держави Іраку та Леванту" та етнічних курдів, і ці операції триватимуть й надалі.

Про це 30 жовтня 2015 року повідомляє "Reuters" з посиланням на телеканал "AHaber".

"Зараз дві тисяч терористів було вбито як в середині, так і за межами країни", - сказав Ердоган.

Туреччина здійснює атаки на бойовиків "Ісламської держави" у Сирії та на позиції курдів як всередині країни так і на півночі Іраку.

Турецько-курдський внутрішньополітичний конфлікт загострився на тлі початку міжнародної силової операції проти "Ісламської держави Іраку та Леванту" (ІДІЛ) й нової фази громадянської війни у Сирійській Арабській Республіці (САР). Зокрема, турецький уряд категорично виступає проти того, що США та РФ, аби нейтралізувати ІДІЛ, сприяють появі незалежного Курдистану. 13 жовтня Туреччина попередила Білий дім та Кремль, що не допустить курдських територіальних загарбань під егідою силового крила курдської опозиції (PYD - курдською "Partiya Yekîtiya Demokrat", або ж партія "Демократична спілка") поряд з її кордоном біля північно-західної Сирії.

Довідка

20-мільйонний курдський народ становить чверть населення Туреччини.

Один з небагатьох народів сучасного світу, що й досі не має власної держави.

Курдські повстанці діють у північному межиріччі Тигру та Євфрату на перетині кордонів Туреччини, Іраку та Сирії.

Курди сповідують поміркований іслам, більшість з них вважають себе прибічниками ідей соціалізму чи соціал-демократії європейського зразка.

Їхні загони, як і більшість сирійських сунітів, одночасно воюють як з режимом Асада, так і з ІДІЛ. У Туреччині вони застосовують тактику терористичних нападів на поліцейські відділки та автоколони. Натомість турецька влада, якщо вірити курдським політичним провідникам, нерідко вдається до провокацій із загибеллю цивільних турків, у котрих потім звинувачують курдських бойовиків.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 943 | Додав: adminA | Теги: Звіт, курдів, знищення двох тисяч бойовиків ІДІЛ, Ердоган | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]