Пт, 2024-03-29, 14:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Процес Тимошенко ставить під загрозу торговельну угоду з Україною
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ЄС погрожує погіршити відносини з Україною і розладнати її спроби наблизитися до європейської орбіти, якщо колишня радянська республіка не закриє справу, що веде до винесення вироку колишньому прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, пише The Guardian.

Європейські чиновники стверджують, що винесення звинувачення "несумісне з європейськими цінностями" і ставить під загрозу укладення угоди про вільну торгівлю, яка б зміцнило зв'язки країни з Брюсселем.

Виступаючи в Ялті після двогодинної приватної зустрічі з Януковичем, Штефан Фюле, комісар з розширення ЄС, заявив, що "навряд чи відносини між ЄС і Україною залишаться попередніми", якщо з Тимошенко не знімуть звинувачення.

Процес Тимошенко має продовжитися у вівторок, після несподіваної двотижневої перерви.

"Оптимісти побачили в припиненні знак того, що Янукович шукає способу поступитися вимогам ЄС, не втрачаючи при цьому обличчя, тоді як циніки заявили, що він сподівається уникнути порушення цього питання перед кількома зустрічами між представниками ЄС та України", - пише автор статті Міріам Елдер.

Кілька опозиційних парламентарів подали законопроект, який змінить закон, за яким Тимошенко було висунуто звинувачення, що може уможливити її звільнення.

У разі визнання винною Тимошенко може загрожувати 10 років тюремного ув'язнення. Є побоювання, що її визнають винною, а потім помилують, що позбавить її від в'язниці, але з політики вона буде вилучена. Європейські чиновники стверджують, що цього недостатньо.

"Це поставить Януковича в таку ж ситуацію, як у Бірмі, - зазначив колишній радник українського уряду Андерс Аслунд, маючи на увазі справу лідера бірманської демократичної опозиції Аун Сан Су Чжі, яка провела довгі роки під домашнім арештом. - Вони хочуть змусити її замовкнути і вилучити її, але ціна просто занадто висока".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1301 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]