Пт, 2024-04-19, 15:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:05
Продають "наліво" щебінь і асфальт ремонтники київських доріг
Інші останні Столичні новини - новини Києва
За тисячу гривень продають цілу машину матеріалу, яким латають дірки в столичному асфальті.

Журналісти програми "Гроші" провели експеримент в Києві, щоб з'ясувати, чи дійсно автодорожники приводять до ладу столичні дороги і чи немає при цьому зловживань з боку рядових виконавців.

Журналіст під виглядом приватної особи підійшов до бригади авторобочих, які ремонтували одну зі столичних доріг, та запропонував купити у них щебеню. Питання про те, щоб забрати зі столичної дороги матеріал для ремонту власного подвір'я, нікого з працівників не здивувало. Журналісту одразу запропонували звернутися до керівника, який без проблем погодився всього за тисячу гривень продати цілу машину матеріалу, яким латали дірки в столичному асфальті.

"Я можу машину тобі привезти, піде тобі, за тисячу?", - запропонував керівник бригади.

Якістю доріг, а вірніше її відсутністю нещодавно зацікавилася Генеральна прокуратура, яка порахувала, скільки в Україні вкрали з бюджету на дороги, та викликала на килим керівництво Укравтодору.

"У 18 регіонах виявлено випадки надання незаконних переваг під час здійснення державних закупівель, порушення законів при процедурі закупівель у одного учасника. 260 мільйонів в цьому порушенні. Завищення обсягів вартості робіт склало 177 мільйонів гривень", - заявив генпрокурор Віктор Пшонка. При цьому сотні винних у зловживаннях вже звільнено.

Але журналісти "Грошей" довели - укравтодорівці продовжують заробляти, висмоктуючи гроші на ремонт машин з автовласників. Поки дороги залишаються золотими жилами для збагачення, міста України знову і знову набувають статусу героїв, якими ніби проїхалися танки.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1051 | Додав: adminA | Теги: наліво щебінь і асфальт, Ремонтники київських доріг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]