Сб, 2024-04-20, 01:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:12
Продаж алкоголю міцністю понад 20 градусів у Чехії повністю заборонили
Інші останні Новини Європейського Союзу

Міністерство охорони здоров'я Чехії повністю заборонило продаж алкогольних напоїв міцністю понад 20 градусів на території країни. Санкція накладена у зв'язку з масовими отруєннями метиловим спиртом.

"Заборона починає діяти негайно з моменту оголошення в засобах масової інформації", - повідомив міністр охорони здоров'я Чехії Леош Гегер 14 вересня пізно ввечері. Чиновник уточнив, що заборона може тривати кілька тижнів, передає РИА "Новости".

Це рішення стосується продажу алкоголю міцністю понад 20 градусів у всіх магазинах і торгових мережах, барах, кафе, ресторанах та інших закладах громадського харчування, а також у готелях. Заборонено продаж спиртного через інтернет. "Тільки таке рішення може дати нам гарантію, що не буде збільшуватися число жертв", - пояснив чиновник.

Як повідомлялося раніше, протягом тижня в Чехії через отруєння алкоголем, що містить метиловий спирт, загинули майже 20 осіб. Цей випадок став найбільшим масовим отруєнням спиртним в Чехії за останні 30 років.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 962 | Додав: nowyny | Теги: заборона, Чехія, продаж алкоголю | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]