Ср, 2024-04-24, 11:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Продовження роману "Вбити пересмішника" випустить 88-річна Харпер Лі
Інші останні Новини світу

 Автор роману "Убити пересмішника", 88-річна Харпер Лі випустить продовження своєї єдиної книги, що стала в 1960 році лауреатом Пулітцерівської премії. Про це повідомляє Associated Press із посиланням на видавничий дім Harper, передає Lenta.ru.

Книга обсягом у 304 сторінки в англійському варіанті під назвою Go Set a Watchman ("Піди, постав сторожа") вийде 14 липня 2015 року тиражем два мільйони примірників.

"У середині 1950-х я написала Go Set a Watchman, в якій ідеться про дорослу героїню Скаут. Мій редактор був зачарований флешбеками про її дитинство і переконав мене написати роман, який пізніше отримав назву "Убити пересмішника", від імені маленької дівчинки", - пояснює Лі.

Друг і адвокат Лі знайшов рукопис, який письменниця показала кільком людям, чия думка мала для неї значення. Коли роман вони схвалили, автор зважилася на публікацію через 50 років після створення.

Єдиний роман Лі "Убити пересмішника" вважається частково автобіографічним і написаний від імені доньки адвоката, який захищає в суді чорношкірого, несправедливо звинуваченого у згвалтуванні білої жінки. Книга була опублікована в 1960 році, через рік Лі отримала Пулітцерівську премію. Екранізація роману, яка була виконана в 1962 році, отримала кілька престижних премій, в тому числі три "Оскари".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 877 | Додав: admin | Теги: харпер лі, продовження, роман, вбити пересмішника | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]