Пт, 2024-03-29, 01:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:21
Продовження санкцій проти РФ, а також звільнення Савченко та інших українців Плевнелієв підтримав
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко провів переговори з президентом Республіки Болгарія Росеном Плевнелієвим, повідомили в прес-службі Порошенко.

"Президенти України та Болгарії також обговорили шляхи прискорення запровадження безвізового режиму для українців з боку Європейського Союзу, який дозволить суттєво активізувати туристичний і діловий обмін", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, Плевнелієв підтримав продовження санкцій проти Росії за невиконання Мінських угод і зазначив, що Крим - це Україна.

"Президент Болгарії: в кожному своєму виступі я підкреслюю, що Крим це Україна. А Україна - це Європа", - написав прес-секретар президента Святослав Цеголко в Twitter.

Крім того, за словами Цеголко, президент України подякував Болгарії за підтримку продовження санкцій проти РФ.

Також Плевнелієв зазначив, що його країна наполягає на обов'язковому звільненні української льотчиці, народного депутата Надії Савченко та інших українців з російських в'язниць.

"Президент Болгарії підкреслив, що його країна наполягає на обов'язковому звільнення Надії Савченко та інших українців з російських в'язниць", - зазначив Цеголко.

Нагадаємо, суд у Росії 22 березня засудив Савченко до 22 років ув'язнення за "вбивство російських журналістів", які незаконно перебували на сході України для інформаційного супроводу російських бойовиків. Також суд присудив Савченко штраф у 30 тисяч рублів за "незаконний перетин кордону".

Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року. За час утримання в СІЗО Савченко кілька разів оголошувала голодування і погрожує розпочати сухе голодування з 6 квітня.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 750 | Додав: adminA | Теги: плевнелієв, санкції, українці, звільнення Савченко, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]