Чт, 2024-04-18, 23:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:15
Проект бюджету-2013 найжорсткіший щодо АПК за останні 7 років - УКАБ
Інші останні Новини світу
Проект державного бюджету на 2013 рік, поданий до Верховної Ради України Кабінетом Міністрів України, є найжорсткішим щодо агропромислового комплексу за останні 7 років, вважають експерти Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ), пише УНІАН.

Згідно з аналізом УКАБ, безпосередня підтримка аграріїв у 2013 році становитиме менше 30% від рівня, зафіксованого в державному бюджеті на 2012 рік.

"Основне скорочення припало саме на програми бюджетної підтримки сільгоспвиробників", - йдеться в повідомленні УКАБ із посиланням на генерального директора Володимира Лапу.

Зокрема, за підрахунками фахівців УКАБ, порівняно з 2012 роком зменшено витрати на бюджетні програми "Фінансова підтримка заходів у агропромисловому комплексі" більш ніж у 10 разів до 97 млн грн, "Фінансова підтримка заходів у агропромисловому комплексі на умовах фінансового лізингу" - у 3,4 раза до 8,8 млн грн.

Також в організації звертають увагу на відсутність у проекті закону бюджетної програми "Державна підтримка розвитку хмелярства, закладення молодих садів, виноградників і ягідників та нагляд за ними". При цьому Закон України "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства" передбачає стягнення збору з цільовим його направленням на розвиток цих галузей. Як йдеться в повідомленні з посиланням на слова президента УКАБ Алекса Ліссітси, "це абсурдний випадок, коли цільове призначення збору не знайшло свого відображення в проекті державного бюджету".

Кабінет Міністрів України 3 грудня зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 11000 "Про Державний бюджет України на 2013 рік".

4 грудня проект державного бюджету на 2013 рік обговорювали в Раді. В опозиції вважають, що відправлений у відставку уряд Азарова не мав права подавати до Верховної Ради проект державного бюджету на 2013 рік.

Згідно з документом, на витрати Міністерства аграрної політики та продовольства планується виділити 15,55 млрд грн проти 18 млрд грн у 2012 році.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 978 | Додав: adminA | Теги: 7 років, проект бюджету-2013, апк, УКАБ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]