Чт, 2024-03-28, 15:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Проект меморандуму про взаєморозуміння з олігархами Азаров схвалив, але доручив його доопрацювати
Інші останні Економічні новини
Уряд розглянув у середу 5 червня проект меморандуму про порозуміння між Кабміном та підприємствами гірничо-металургійного комплексу.

Члени уряду схвалили необхідність дій для виводу галузі з кризового стану та доручили доопрацювати проект упродовж тижня, передає "Економічна правда" з посиланням на повідомлення прес-служби віце-прем'єра.

"Метою прийняття Меморандуму є створення умов для стабілізації роботи підприємств гірничо-металургійного комплексу, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної металопродукції, збереження робочих місць, існуючого рівня заробітної плати та інших соціальних гарантій для працівників галузі", - сказано у повідомленні.

В уряді зазначили, що згідно із меморандумом, уряд та підприємства ГМК візьмуть на себе низку взаємних зобов’язань щодо реалізації спільного комплексу дій з метою подолання наслідків зменшення обсягів виробництва продукції гірничо-металургійного комплексу в Україні.

У експертному висновку відносно меморандуму сказано, що більшість заходів документу, передбачених розділом "Кабінет міністрів України бере на себе такі зобов`язання" не підтримуються центральними органами виконавчої влади.

Український гірничо-металургійний комплекс контролюється олігархами Рінатом Ахметовим і Вадимом Новинським ("Метінвест"), Ігорем Коломойським і Генадієм Боголюбовим ("Приват"), Костянтином Жеваго (Ferrexpo), Віктором Пінчуком ("Інтерпайп"), Лакшмі Мітталом ("Арселор Міттал Кривий Ріг") та росіянами ("ІСД" та Evraz).

Нагадаємо, згідно із проектом держпрограми активізації розвитку економіки, підприємства ГМК можуть отримати держгарантії на 10 млрд гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: олігархи, Азаров, проект меморандуму | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]