Пт, 2024-03-29, 01:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:22
Профспілки блокують дороги і склади з паливом - протести у Франції
Інші останні Новини Європейського Союзу

Французькі профспілки в ніч на понеділок заблокували доступ до декількох паливних сховищ, протестуючи проти підписаної президентом реформи трудового законодавства.

Про це повідомляє Le Figaro.

У південній частині Франції протестуючі заблокували дороги перед нафтопереробним заводом Total поблизу Марселя, на заході країни заблоковані запаси палива біля Бордо та приморського міста Ла-Рошель.

Поблизу Ренна у протестувальників навіть виникла сутичка з поліцейськими, коли правоохоронці намагалися розблокувати дорогу.

Окремі блокування проводяться також на автомагістралях поблизу Парижа та на півночі Франції. Профспілки обіцяють блокувати автошляхи якомога довше, сподіваючись, що це змусить Еммануеля Макрона переглянути свої плани щодо реформи.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон підписав п'ять указів, які реформують Трудовий кодекс, і оголосив, що всі заходи реформи вступлять в силу не пізніше 1 січня 2018 року.

Реформа в трудовій сфері була однією з головних обіцянок Макрона під час передвиборної кампанії. Він обіцяв створити робочі місця і зробити країну більш конкурентоспроможною.

Профспілки незадоволені реформою і вважають, що вона проводиться на користь великих компаній.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 771 | Додав: adminA | Теги: дороги і склади з паливом, профспілки, блок, Франція, протести | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]