Пт, 2024-03-29, 08:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:58
Прогноз погоди в Україні на тиждень - де чекати дощів, а де снігу
Інші останні Прогноз погоди

    Де чекати дощів, а де снігу: прогноз погоди в Україні на тиждень

У понеділок, 25 березня дощі заллють всю Україну (в східних областях випаде мокрий сніг)

Березень радує українців теплом, особливо в порівнянні з холодною весною 2018 року, проте синоптики нещодавно попередили – в кінці місяця можуть бути і заморозки. Сайт "Сегодня" дізнався, якою буде погода в найближчі дні.

У суботу, 23 березня на сході України очікується дощ з мокрим снігом, опади випадуть також в Криму, повідомляє "Укргідрометцентр". Найтепліше буде в західних областях – вдень в середньому від 10 до 15 градусів тепла, в центрі країни очікується від 6 до 8 градусів, у північних областях від 5 до 7, в східних від 3 до 7, і на півдні від 7 до 10 градусів вище нуля.

У неділю, 24 березня на сході країни сухо, зате дощів тепер варто чекати в західних областях (крім Закарпаття) і на півночі. Вдень на заході в середньому від 8 до 14 градусів, в центральних областях від 8 до 10, на півночі від 5 до 9, в східних областях від 3 до 6, і на півдні від 8 до 13 градусів тепла.

У понеділок, 25 березня дощі заллють всю Україну (в східних областях випаде мокрий сніг). Температурні показники залишаться на рівні неділі, хіба що на заході трохи похолодає – до 6-12 градусів вдень, а на сході, навпаки, потеплішає до 8 градусів вище нуля.

У вівторок, 26 березня дощі всюди, крім східних і південних областей. На заході похолодає до 6-8 градусів тепла вдень, на сході, навпаки, потеплішає до 9-12 градусів.

У середу, 27 березня в Україні сухо і сонячно. Правда, великого тепла сонце не принесе. Так, в західних областях вдень все так же від 6 до 8 градусів вище нуля, в центрі від 8 до 12, на півночі від 6 до 9, в східних областях від 8 до 12, в південних регіонах від 10 до 13 градусів тепла.

Народний прогноз погоди

23 березня відзначається день пам'яті мученика Кіндрата (Кодрата). Туман в цей день вказував на теплу середину травня, а іній – на дощовий день на Ісакія Змійовика (12 червня). Сині хмари, які що швидко пливуть по небу, передбачали тепло і дощ, пише сайт "Синоптик".

24 березня вшановується пам'ять святого Софронія премудрого, патріарха Єрусалимського. Як відомо, березень – це достатньо холодний місяць, тому заморозки для нього цілком нормальне явище. У давнину помітили, що пухнастий іній у цей день віщує гарну погоду. "Якщо в цей день березень забирає холоди, влітку буде тепло". В цей час починається ранній рух соку берези.

25 березня вшановується пам'ять преподобного Феофана, сповідника Сігріанского і Григорія, Папи Римського. З цього дня вже можна сіяти редис. У давнину помітили: якщо 25 березня туман, то буде великий врожай.

26 березня відзначається перенесення мощів святителя Никифора, патріарха Константинопольського. У колишні часи помітили: якщо 26 березня буде туман, то все літо буде дощове.

27 березня відзначається день пам'яті святого Феогноста. З давнини дійшло таке спостереження: той, кому пощастить почути грім у цей день, може бути впевненим у тому, що літо буде родючим. Якщо навесні в річках води не додасться, літо обіцяє бути жарким і сухим.

А поки в Україні потихеньку настає весна, Америку розриває погодний армагеддон – на США обрушились торнадо, урагани і повені. Ряд штатів на цьому тижні піддався так званому "бомбовому циклону" – коли за добу атмосферний тиск pізкo знижується нe мeнше, ніж нa 24 мбap.

У зв'язку з цим на ряд штатів – Baйoмінг, Heбpacка, Айова, Техас, Міссурі, Кентуккі і Південна Дaкoта – обрушився шторм, що супроводжується потужними дощами, повенями і навіть торнадо.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 955 | Додав: adminA | Теги: Дощ, прогноз погоди, сніг, україна, тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]