Чт, 2024-03-28, 20:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:50
Прогнозують сходження снігових лавин, а також підйом річкових вод на Закарпатті
Інші останні Надзвичайні новини

Міністерство надзвичайних ситуацій України попереджає про небезпеку сходження снігових лавин у Закарпатті.

Про це повідомляє прес-служба МНС.

"5-6 січня на високогір'ї Закарпатської області оголошується небезпека сходження снігової лавини", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Раніше МНС повідомляло, що в річках Закарпатської області 5-6 січня очікується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м. Негативних наслідків не очікується.

Загрози від сходження снігових лавин для любителів гірськолижного спорту в Закарпатській області немає, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Жоден закарпатський гірськолижний курорт не перебуває в зоні можливого сходження снігових лавин", - повідомив старший інспектор центру пропаганди регіонального управління Міністерства надзвичайних ситуацій Олег Шрамко.

Шрамко попередив, що небезпека бути накритим лавиною залишається для тих туристів, які залишать межі курортів. "На курортах, якщо погода погана, відразу припиняють працювати підйомники, - сказав він. - А от якщо хтось самовільно піде в гори, то всяке може бути".

"Заборонити туристам виходити за зону курорту ми не можемо. Водночас ми проводимо пояснювальну роботу і закликаємо, якщо в гори вже пішли, краще зареєструватися в наших аварійно-рятувальних пунктах", - додав Шрамко.

Нагадаємо, що водночас над Європою пронісся руйнівний циклон. Шквальний вітер наробив чималої шкоди, а страхові компанії вже взяли тисячі заяв від власників розбитих машин.

Щодо України, то минулої зими у західних областях країни теж прогнозували сходження лавин та підвищення рівня води у річках. А у 2010 році на Закарпатті під час пошуку туристів лавиною накрило трьох рятувальників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1130 | Додав: adminA | Теги: Закарпатті, сходження лавин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]