Пт, 2024-04-19, 16:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:55
Програму міжнародної фінансової допомоги Греція успішно завершила
Інші останні Новини Європейського Союзу

Греція успішно завершила програму міжнародної фінансової допомоги

Греція успішно завершила трирічну програму порятунку, організовану країнами єврозони, покликану допомогти країні впоратися з наслідками її боргової кризи.

Про це йдеться в заяві Європейського стабілізаційного механізму (ESM).

"Греція успішно завершила свою трирічну програму макрофінансової допомоги, надану ESM. Це ознаменувало собою кінець найбільшого пакету суверенної допомоги в історії, що включає три різні програми. Завдяки безпрецедентній фінансовій підтримці, наданій на дуже вигідних умовах, Греція змогла модернізувати свою економіку і відновити довіру інвесторів" , - йдеться в заяві.

Вперше за вісім років Греція тепер має право брати гроші на фінансових ринках.

Європейський механізм стабільності протягом трьох років надав країні 61,9 млрд євро. Це підтримало зусилля грецького уряду щодо реформування проблемної економіки країни і рекапіталізації її банків, відзначає ВВС.

Разом з допомогою Міжнародного валютного фонду кредити, надані Греції з 2010 року, склали понад 260 млрд. євро, що є найбільшим джерелом фінансової допомоги у світовій фінансовій історії.

В якості умов позик грецький уряд був змушений ввести низку непопулярних заходів жорсткої економії. В останні роки грецька економіка повільно росла і як і раніше вона на 25% менша, ніж на початку кризи.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: Греція, міжнародна фінансова допомога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]