Пт, 2024-03-29, 16:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:35
Програму пільгового житла Мінрегіон хоче закрити
Інші останні Економічні новини

Уряд підтримав зупинення укладання нових договорів з часткової компенсації відсоткових ставок кредитів комерційних банків молоді на будівництво і придбання житла. Про це йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

"У зв’язку з виявленою неефективністю програма часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молоді, Мінрегіоном розроблений проект постанови щодо порядку часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім'ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цим документом передбачено можливість зупинення укладання нових договорів, оскільки, з урахуванням відсутності відповідного фінансування, починаючи з 2009 року договори з часткової компенсації відсоткових ставок кредитів не укладаються.

Крім того, за результатами аудиту Державної спеціалізованої фінустанови "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", проведеного Рахунковою палатою, висловлено зауваження стосовно необхідності вжиття заходів щодо вирішення питання, що стосується продовження чи зупинення дії вказаної програми.

Нагадаємо, ще в квітні 2014 року повідомлялося, що Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву призупинив реалізацію державної програми "Доступне житло 70/30", яка передбачала компенсацію державою 30% вартості житла.


    

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: Мінрегіон, програму пільгового житла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]