Сб, 2024-04-20, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:36
Пройдуть підготовку у Франції майбутні пілоти створюваної авіаслужби МВС України
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Майбутні пілоти створюваної авіаслужби МВС України пройдуть підготовку у Франції

У рамках створення Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту Міністерства внутрішніх справ України МВС запускає набір і підготовку пілотів нової авіаційної служби.

Як повідомляє прес-служба МВС, такої домовленості було досягнуто в четвер під час зустрічі міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з віце-президентами компанії Airbus Helicopters Олів’є Мішалоном та Жаком Гарігом. Сторони домовилися про набір пілотів до єдиної системи авіаційної безпеки та захисту МВС, які проходитимуть навчання у Франції.

"Уже в листопаді-грудні Україна отримає перші французькі борти для нової служби повітряного реагування. Для нас важливо, щоб усі завдання з порятунку надавали фахові спеціалісти. У цьому питанні нас підтримують французькі колеги", - зазначив А.Аваков.

Він додав, що за умовами контракту, окрім підготовки екіпажів та інструкторів, які в подальшому самі навчатимуть персонал на базі нових сервісних центрів, Україна отримає технічний супровід - запчастини, інструкторів і побудову системи авіаційної інфраструктури.

Як повідомлялося, 23 березня 2018 року міністр внутрішніх справ України і міністр Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан (Jean-Yves Le Drian) підписали угоду, що передбачає купівлю 55 вертольотів Airbus Helicopters для потреб МВС України.

Україна розраховує отримати перші вертольоти - трьох моделей Н145, Н125 і Н225 - вже цього року. Вертольоти французького виробництва допомагатимуть нести службу Держслужбі з надзвичайних ситуацій, Національній гвардії, Національній поліції та Державній прикордонній службі України.

Основними завданнями вертолітних підрозділів МВС будуть: порятунок і громадський порядок, кримінальні розслідування, антитерористичні та спеціальні місії, охорона державного кордону і безпека на дорогах.

Сума угоди між Францією та Україною становить EUR551 млн. Ці кошти Україна отримає через спеціальне запозичення під 4,25% річних від Державного казначейства Франції та консорціуму французьких банків.

Глава МВС України наголосив, що нові вертольоти допоможуть вирішити питання санітарної авіації, здійснюватимуть евакуацію людей у горах, під час пожеж і повеней. Крім того, спеціальні 10-тонні вертольоти залучатимуть до гасіння пожеж.

7 червня Верховна Рада ратифікувала угоду між урядами України та Франції щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні, у рамках якої для МВС України буде закуплено 55 французьких вертольотів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 869 | Додав: adminA | Теги: підготовка, и МВС України, майбутні пілоти, Франція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]