Пт, 2024-03-29, 04:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:34
Проходять антиурядові протести студентів у 70 містах Італії
Інші останні Новини Європейського Союзу

У 70 містах Італії проходять антиурядові протести студентів

Студенти вийшли на вулиці 70 італійських міст з вимогою більшого фінансування освіти.

Про це повідомляє ANSA.

"Від уряду ми чуємо лише обіцянки, ми хочемо схвалення наших поправок до освітньої реформи" - заявив Джакомо Коссу, координатор Національної мережі студентських організацій.

"Від міністерства освіти в останні місяці ми мали лише скорочення фінансування" - каже Джулія Б’яццо, координатор Національної профспілки студентів.

У Мілані студенти організували марш No Salvini day ("День без Сальвіні") з метою ініціювати відкриту дискусію з віце-прем’єром і главою МВС. Серед тем для обговорення вони пропонують будівництво нових шкіл і університетів, безпека навчальних закладів, закон про бюджет.

Очікується, що студенти також влаштують пікет під консульством США, щоб висловити солідарність з "караваном мігрантів" з країн Центральної Америки, які застрягли на кордоні між Мексикою і США.

У Падуї студенти ще з минулого вечора зайняли будівлю Департаменту політичної науки на знак протесту проти політики уряду.

Повідомляється, що протести в італійських містах проходять мирно.

Очікується, що студентські акції в Італії продовжаться і в суботу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 704 | Додав: adminA | Теги: антиурядові протести студентів, 70 міст Італії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]