Чт, 2024-04-18, 15:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:46
"Прокинувся" і повернувся до нормальної роботи Марсохід Opportunity
Інші останні Новини світу науки і технологій
Марсохід Opportunity перечекав лихі часи, нарешті заворушився й виконав серію посланих раніше із Землі команд. Про це говориться в повідомленні на сайті НАСА, передає РИА "Новости".

"Opportunity більше не перебуває в сплячому режимі й продовжує нормальну роботу", - говориться в повідомленні.

Наприкінці квітня Opportunity, що десятий рік працює на поверхні Марса, під час перерви у зв'язку із Землею перезавантажився й увійшов в "сплячий" режим. Інженери тоді розраховували повернути апарат у робочий стан найближчим часом.

У період, коли Марс перебуває точно за Сонцем з погляду земного спостерігача, радіосигнал "заглушають" перешкоди, які породжує сонячна корона.

Теоретично в цей період можна "почути" фрагменти радіопередач, але передавати на борт апарата команди небезпечно, оскільки не можна передбачити, у якому виді вони дійдуть.

Вимушене "радіомовчання" почалося у квітні. Агентство підкреслювало, що другий працюючий марсохід, Curiosity, відзвітувався, що благополучно пережив період радіомовчання.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: нормальна робота, Марсохід Opportunity | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]