Чт, 2024-04-25, 22:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:23
Пролунав новий вибух у Алеппо. Є жертви
Інші останні Новини світу
У центрі сирійського міста Алеппо пролунав сильний вибух, є жертви, передає Reuters з посиланням на місцеве телебачення. Крім того, в місті Дераа на півдні Сирії підірвані два автомобілі.

За даними урядового телеканалу, вибух в Алеппо стався в результаті запуску ракети сирійськими партизанами, що протистоять режиму Башара Асада. Ракета влучила у житловий район, точна кількість потерпілих поки невідома, передає NEWSru.com.

На відео, показаному телеканалом, видно, що частина однієї з будівель перетворилася на руїни, найближчий простір засипано щебенем. Медики визволяють з-під уламків закривавлені тіла.

Разом з тим сирійська опозиція стверджує, що за вибухом стоять сили Асада. За словами одного з активістів, заколотники нездатні наносити військові удари з повітря. Тому він вважає, вибух став наслідком режиму Асада, який старається сіяти паніку і хаос в місті.

У п'ятницю ж два начинених вибухівкою автомобіля злетіли в повітря в місті Дераа на півдні Сирії, повідомляє сирійське телебачення.

Вибухи призвели до численних жертв, проте точна кількість також наразі невідома. Трагедія сталася неподалік від мечеті, коли мусульмани виходили з неї після п'ятничної молитви. Сирійське телебачення покладає відповідальність на бунтівників з радикального угрупування "Джабхат ан-Нусра".

15 січня два вибухи, що пролунали в університеті міста Алеппо, призвели до загибелі більше 80 осіб. За заявою влади країни, в будівлю навчального закладу потрапили ракети, випущені бунтівниками. Тим часом активісти Наглядової ради з прав людини в Сирії також стверджували, що ракетні удари завдали винищувачі урядових військ.

Протягом багатьох місяців Алеппо - найбільше місто Сирії - є ареною запеклого протистояння між урядовими силами та загонами опозиції. За оцінками ООН, жертвами громадянської війни в Сирії з березня 2011 року стали понад 60 тисяч осіб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: Вибух, жертви, Алеппо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]