Ср, 2024-04-24, 21:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:05
Промову про "жінку, яка бореться за справедливість ціною власної свободи", "1+1" вирізав з ефіру
Інші останні Телевізійні новини

Щорічна церемонія конкурсу "VIVA! Найкрасивіші-2011", підсумки якого було підбито минулої суботи в Палаці "Україна", у версії телеканалу "1+1", показаній вже недільного вечора - виявилася вміло кастрованою, повідомляє Цензор.net.

Скандали, пов'язані з фактами цензури на "плюсах", в останні роки звучать регулярно, притому, що колись знамениті "новини на "1+1" сьогодні скотилися до банальної кримінальної хроніки... Але повернімося до конкурсу.

26 лютого телеканал транслював церемонію "Viva! Найкрасивіші-2011". "Жертвою" редакторів телеканалу цього разу стала... прониклива промова Оксани Марченко - переможниці конкурсу. Вона говорила про роль жінки, про важливість простих і щирих почуттів, про добро і розуміння. Присутні в залі (а це були справжні вершки столичного товариства) влаштували Оксані гучну овацію. І саме тій частині її промови, яка, на загальний погляд, і викликала цю овацію, не знайшлося місця в ефірі телеканалу.

Відновлюючи справедливість, наводимо "відсутній" фрагмент виступу найкрасивішої жінки України 2011 року:

"Мені пощастило бачити і знати справжніх красивих жінок. Це - моя мама і бабуся, які дали мені життя і навчили любити. Це - жінки, які рятують людей у лікарнях, жінки, які виконують чоловічу роботу на заводах. Це багатодітні матері, та й просто матері, які вирощують дітей часто без чоловічого плеча. Це вихователі та педагоги, які виживають на мізерну зарплату, але всією душею виконують свій обов'язок. Жінки-інваліди, які часто живуть всупереч, а не завдяки. І це - жінки, які борються за справедливість навіть ціною власної свободи..."

Варто лише здогадуватися, що так налякало цензорів телеканалу "1+1". Невже такий непрозорий натяк на одну відому даму, яка перебуває відомо де. А може, Оксана мала на увазі легендарну Анжелу Девіс?..

До речі, "1+1" регулярно звинувачують у недотриманні гарантованого Конституцією права на свободу слова. У 2010-му журналісти цього каналу підписали листа, в якому прямо звинувачували керівництво у запровадженні цензури. Крім того, журналісти ТСН оприлюднили конкретні факти цензури і джинси на "1+1".

У 2011-му від роботи відсторонили, а потім і звільнили ведучого програми "Гроші" Олега Дейнеку за жорстку критику одного з губернаторів.

Після цього інциденту Незалежна медіа-профспілка України заявила, що рішення телеканалу "1+1" про усунення журналіста Олега Дейнеки суперечить закону і викликає підозри в цензурі.

І ось вже у 2012-му році "плюси" відзначилися новим скандалом.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Телевізійні новини | Переглядів: 1290 | Додав: adminA | Теги: 1+1 вирізав з ефіру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]