Сб, 2024-04-20, 12:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:28
Пропонує цивільного міністра оборони проект закону про нацбезпеку
Інші останні Новини України

Проект закону про нацбезпеку пропонує цивільного міністра оборони

У проекті закону "Про національну безпеку України" пропонується обирати міністра оборони України та його заступників з числа цивільних осіб.

Про це йдеться в 15 статті нового законопроекту.

"Міністр оборони України призначається на посаду Верховною Радою України за поданням Президента України з числа цивільних осіб. Перший заступник міністра оборони України та заступники міністра оборони України призначаються на посади з числа цивільних осіб", - йдеться у запропонованому проекті закону.

Також у законопроекті зазначено, що міністр оборони підпорядковується Президентові України як Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України та підзвітний Верховній Раді України.

У законопроекті передбачено набуття чинності положення щодо призначення міністра оборони та його заступників на посади з числа цивільних осіб з 1 січня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді 28 лютого зареєстровано законопроект №8068 "Про національну безпеку України". Ініціатором законодавчої ініціативи виступив Президент України Петро Порошенко.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 626 | Додав: adminA | Теги: цивільний міністр оборони, проект закону про нацбезпеку | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]