Чт, 2024-04-25, 09:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:23
Пропозиція щодо місії на Донбасі це шлях до миру - Петро Порошенко
Інші останні Офіційні новини

Петро Порошенко: Пропозиція щодо місії на Донбасі – це і шлях до миру, і тест на справжність намірів Кремля

Позиція Росії з миротворчої місії ООН на Донбасі продемонструє справжні наміри Кремля, вважає президент України Петро Порошенко.

Про це він заявив у себе на сторінці у Facebook.

"Важливе завдання для відновлення миру – це розгортання багатонаціональної миротворчої місії під мандатом ООН на окупованому Донбасі. Адже іншого, більш ефективного шляху, наразі просто не існує.

Пропозиція щодо місії на Донбасі – це і шлях до миру, і тест на справжність намірів Кремля. Якщо Москва прагне миру, то ось для них шанс продемонструвати це всьому світу", - наголосив президент.

Раніше Петро Порошенко заявляв, що вибори на Донбасі можливі тільки після забезпечення безпеки та введення миротворчої місії ООН.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю "Прямому" президент України Петро Порошенко сказав, що більше сорока країн згодні взяти участь у миротворчій місії в окремих окупованих районах Донецької і Луганської областей задля встановлення в Україні миру, відновлення суверенітету та повернення її територіальної цілісності.

Також Петро Порошенко заявляв, що прогресу на переговорах у Мінську немає, тому на Донбасі потрібно запроваджувати миротворчу місію, яка повинна бути не ескортом для спостерігачів місії ОБСЄ, а буде повномасштабною та захищатиме людей на окупованих територіях. Про це він заявив під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Президент Німеччини Вальтер Штайнмаєр під час прес-конференції у Києві заявив, що питання територіальної цілісності України є пріоритетне для всіх політиків.

Петро Порошенко наголошував, що питання безпеки, суверенітету та звільнення окупованих Донбасу і Криму є першим пріоритетом української зовнішньої політики разом з інтеграцією України до ЄС та НАТО.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 968 | Додав: adminA | Теги: Петро Порошенко, Донбас, Місія, шлях до миру | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]