Сб, 2024-04-20, 10:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Пропозицію Комітету кредиторів про виплату боргу з резервів Нацбанку Мінфін вважає неприйнятною
Інші останні Економічні новини

Міністерство фінансів України вважає неприйнятною пропозицію Комітету кредиторів України, з яким український уряд веде переговори про реструктуризацію частини державного боргу, про перекладення їхніх вимог на рахунки Національного банку України. Про це йдеться в повідомленні міністерства з посиланням на телефонну розмову міністра фінансів Наталії Яресько з комітетом, передає УНІАН.

"Міністерство шкодує, що пропозиція, озвучена комітетом про формат реструктуризації українського боргу, залишається незмінною. Пропозиція Комітету, яка полягає в перекладанні їхніх вимог на рахунки Національного банку України, є неприйнятною, оскільки це передбачає використання для сплати за боргами резервів Національного банку, що є явним порушенням законодавства України та й загалом суперечить кращим практикам центральних банків", - йдеться в повідомленні.

Міністерство нагадало міжнародним зовнішнім кредиторам про необхідність розпочати діалог щодо належного розподілу між кредиторами боргового тягаря, що відповідає цілям чинної програми з Міжнародним валютним фондом - Механізму розширеного фінансування.

Згідно з повідомленням, Яресько висловила готовність безпосередньо зустрітися з кредиторами і закликала Комітет відмовитися від штучних і контрпродуктивних бар`єрів у переговорах, і почати конструктивний діалог.

Нагадаємо, в рамках нової програми з Міжнародним валютним фондом, крім бюджетної децентралізації, чекають серйозних змін системи адміністрування податків.

Крім того, для отримання другого траншу Міжнародного валютного фонду, крім проведення переговорів з кредиторами про реструктуризацію низки суверенних боргів, потрібно виконати ще низку умов й ухвалити низку законів, в тому числі про посилення незалежності Нацбанку.

Місія МВФ в Україні 2 червня заявила, що подальше виконання програми кредитування економіки України з боку Міжнародного валютного фонду можливе за умови досягнення компромісу між Україною та приватними кредиторами в питанні реструктуризації частини державного боргу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: боргу, Мінфін, неприйнятною, резервів Нацбанку, пропозицію Комітету кредиторів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]