Вт, 2024-04-23, 08:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:18
Прорвало греблю на Одещині: евакуювали 500 осіб, рятувальники очікують погіршення ситуації
Інші останні Надзвичайні новини
Прорив греблі стався у п'ятницю 13 вересня на річці Когильник в Арцизькому районі Одеської області в 5 км від села Красне близько 13.20.

Прорив стався через сильний дощ, повідомила помічниця начальника Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області Майя Гринько, передає "Інтерфакс-Україна".

Наразі співробітники ДСнС розпочали евакуацію 400 жителів села Красне, будинки яких підтопило. Таким чином, загальна кількість евакуйованих через підтоплення жителів збільшилася до 500 осіб.

У результаті прориву дамби ніхто не постраждав, але рятувальники очікують погіршення ситуації, оскільки дощ не припиняється.

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Валерій Матковський також повідомив, що в результаті повені в трьох місцях зруйновано залізницю між Березиним і Арцизом. Частково зруйновано автомобільну дорогу Березине - Весела Долина. Зруйновано 100 метрів газопроводу, його відключили.

Нагадаємо, в Тарутинському та Арцизькому районах Одеської області через тривалий дощ сталося часткове підтоплення близько 200 приватних житлових будинків і 250 господарств, також перекрито рух транспорту на трасі Серпневе - Арциз- Татарбунари.

12 вересня на зазначених територіях випало близько 200-300 мм опадів, унаслідок чого стався підйом рівня води у малих пересихаючих річках Анчорак і Когильник.

У районі житлових будинків і господарств в населених пунктах Березине, Веселий Кут, Перемога, Червоне і Тарутине вода піднялася на 20-30 см, відключено електро- і водопостачання. З підтоплених приватних житлових будинків тимчасово відселено 114 осіб , які розмістили в приміщенні сільської ради та в будинку культури.

У ніч з 12 на 13 вересня підрозділи Головного управління ДСНС України в Одеській області виконували роботи з відкачування та відведення води. О 3.00 13 вересня на всіх ділянках спостерігався поступовий спад води.

Станом на 7.00 13 вересня підтоплення житлових будинків не було. Рятувальники розпочали роботи з відкачування води з підвальних приміщень та приватних господарств. Рух автотранспорту на трасі Серпневе – Арциз - Татарбунари було відновлено.

Раніше повідомлялося, що на початку липня yа Одещині прорвало греблю – на території Олександрівської сільської ради Тарутинського району Одеської області, через зливові дощі і наплив великої кількості води з боку села Брезоая Штефан-Водського району Республіки Молдова, піднявся рівень води в ставку "Старий". У зв'язку з припливом стався перелив через дамбу, що спричинило прорив завдовжки близько 30 метрів і заввишки 5-7 м з витоком великої кількості води в русло річки Сарата.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1031 | Додав: adminA | Теги: прорвало греблю, евакуювали 500 осіб, Одещині, погіршення ситуації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]