Пт, 2024-04-19, 04:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:26
Проспект Лобановського у Києві з'явився
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У столиці України з'явився проспект, названий на честь видатного українського футбольного тренера Валерія Васильовича Лобановського. Про це повідомили у прес-службі ФК "Динамо" (Київ).

"У відповідності до закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки" Київська міська рада підтримала перейменування проспекту Червонозоряного на проспект імені Валерія Лобановського", - поінформували у прес-службі.

Характерно, що на початку цього проспекту, у школі номер 14 (нині Ліцей митної служби), навчався найкращий бомбардир в історії київського "Динамо" Олег Блохін, а в його кінцевій частині збереглася будівля школи (будинок номер 148), де здобував освіту найтитулованіший динамівський тренер Валерій Лобановський.

Довідка

Валерій Васильович Лобановський (народився 6 січня 1939, Київ - помер 13 травня 2002, Запоріжжя) - радянський та український футболіст і тренер. Багаторічний наставник "Динамо" (Київ), на чолі якого двічі вигравав Кубок володарів кубків.

Тричі був наставником збірної СРСР, з якою став віце-чемпіоном Європи 1988 року. Тренер збірної України у 2000–2001 роках. Майстер спорту СРСР. Нагороджений радянськими орденами "Знак Пошани" і Трудового Червоного Прапора. Заслужений тренер СРСР та України. Герой України.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 808 | Додав: adminA | Теги: проспект Лобановського, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]