Сб, 2024-04-20, 09:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:24
Протестуючи проти продажу РФ десантних вертольотоносців, у Франції готують "теплий" прийом "зеленим чоловічкам" Путіна
Інші останні Новини Європейського Союзу

Французькі активісти готуються до нової акції "Всесвітній день анти-Mistral", протестуючи проти продажу Росії десантних вертольотоносців, та обіцяють влаштувати "теплий прийом" 400 російським морякам, які збираються прибути до міста Сен-Назер (захід Франції) для навчання, пише Укрінформ.

Акція пройде 29 червня, повідомив один з її організаторів Бернар Грюа.

"Ми влаштуємо "ласкавий прийом" на доках Сен-Назер чотирьомстам маленьким "зеленим чоловічкам" Путіна, які прибудуть для навчання. Ми пояснимо їм, що Бретань - це не Крим. Ми також повинні сказати нашому урядові, що ми думаємо про його активну співпрацю з Путіним", - сказав він.

За словами Грюа, усі охочі взяти участь в акції прибудуть до Сен-Назера, де під прапорами України, Грузії, країн Балтії, Молдови, Польщі та інших країн, яким можуть загрожувати Mistral, зможуть виступити з промовами.

"Таким чином, ми хочемо мобілізувати не лише українців і французів, а й усіх тих, кому не байдуже до агресивної політики РФ", - сказав він.

За інформацією Грюа, активісти розпочали підготовку до другої акції "Всесвітній день анти-Mistral". Зокрема, вони групуються через соціальні мережі, організовують транспорт, готують відповідні плакати та символіку.

Зазначимо, перша акція "Всесвітній день анти-Mistral" відбулася на початку червня безпосередньо перед корабельнею в Сен-Назері, де стоїть перший корабель типу "містраль" - "Владивосток". В її організації взяли участь українські та французькі активісти.

Нагадаємо, французька влада після запровадження у травні нових санкцій проти РФ не скасувала відповідного контракту на постачання "містралів". Згідно із заявами офіційних представників влади, Франція змушена виконувати раніше ухвалену угоду з Росією. Зокрема, МЗС Франції відкрило візи 400 російським морякам, які прибудуть до Сен-Назера у червні, щоб розпочати підготовку для керування вертольотоносцями.

29 травня американські законодавці закликали Францію скасувати угоду.

Росія вже розглядає варіант базування кораблів "Містраль" у Севастополі або Новоросійську.

Президент Франції Франсуа Олланд заявляв, що Франція поставить Росії два вертольотоносці "Містраль", "якщо проти неї (РФ) не буде вжито загальноєвропейських економічних санкцій".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: десантних вертольотоносців, РФ, зеленим чоловічкам Путіна, Франції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]