Пт, 2024-04-19, 05:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:24
Проти дій РФ в Україні протестували жителі Маріуполя. Інші міста вийдуть на протест завтра
Інші останні Новини з регіонів України

У Маріуполі сьогодні, 17 січня, пройшла акція протесту проти агресії Росії

"О 12.00 на площі полеглого Леніна біля магазину "Обжора" зібралося близько двох тисяч людей, щоб підтримати сім'ї мирних жителів, які постраждали під час проведення бойових дій на території Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні "Оборони Маріуполя" на сторінці в Facebook.

Сьогодні маріупольці протестували проти путінської агресії і вбивств мирних громадян.

Далі організатори групи пишуть: "Маріупольці прекрасно пам'ятають і автобус з людьми, розстріляний під Волновахою; дівчинку, яка загинула в с. Гранітне; розстріляних жителів Сартани; дітей, загиблих у Донецьку; жителів, постраждалих і загиблих в інших населених пунктах у зоні АТО".

Учасники мітингу впевнені, що "події, що сталися в Волновасі, вкотре показали, що весь світ повинен визнати, що ДНР і ЛНР - це терористичні організації", і зібрали підписи під зверненням до міжнародних організацій офіційно визнати цей статус псевдореспублік.

На марш протест проти російського терору завтра, 18 січня вийдуть і жителі Харкова.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на інформацію Харківської облдержадміністрації.

"У неділю, 18 січня, в Харкові відбудеться мирний марш проти російського терору. Захід розпочнеться о 12.00 на площі Свободи, де відбудеться традиційне Народне віче", - йдеться в повідомленні.

За відомостями ОДА, після віче патріотична громадськість Харківщини пройде ходою по вулиці Сумській до площі Конституції, де учасники ходи вшанують пам'ять жертв розстрілу російськими окупантами автобуса у Волновасі Донецької області.

Нагадаємо, що 13 січня під час обстрілу бойовиками автобуса під Волновахою Донецької області загинули 12 і отримали поранення 17 мирних громадян. Також був поранений один військовослужбовець.

14 січня Рада безпеки ООН, всупереч тиску делегації Росії, ухвалила заяву щодо події у Волновасі, в якій рішуче засудила акт терору проти мирного населення.

15 січня в Україні було оголошено Днем жалоби за загиблими, а 16 січня Європарламент визнав трагедію у Волновасі терактом.

Масштабний марш протесту планується завтра в Києві, а в соціальних мережах українські користувачі почали акцію " Я - Волноваха", де закликають долучитися до протестів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 913 | Додав: adminA | Теги: Україні, Протест, завтра, міста, дій РФ, жителі Маріуполя | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]