Чт, 2024-03-28, 22:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:23
Проти комунальних тарифів у Полтаві протестувальники взяли штурмом мерію
Інші останні Новини з регіонів України
У Полтаві учасники мітингу проти підвищення комунальних тарифів прорвалися штурмом в будівлю міськвиконкому, а також виламали двері в кабінет мера. У саму будівлю увійшли близько 200 протестувальників, 800 осіб чергують біля мерії. Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Кукоба (колишній мер) свого часу залишив нам статут міста, де написано, що суспільство має право ініціювати позачергову сесію міської ради. Ми відповідно до закону подали документи з підписами людей, проте вони сьогодні не зібралися", - підкреслив ударовец Сергій Каплін.

Однак чинного мера Мамая на робочому місці не виявилося, підтвердив начальник управління звернень громадян міськвиконкому Ігор Верига. Мітингувальники розташувалися в будівлі і чекають градоначальника в залі засідань. Біля них перебувають близько 40 міліціонерів.

Примітно, що сьогоднішній мітинг став вже третьою акцією протесту проти підвищення тарифів. Раніше мітинги проводилися 17 і 23 вересня. Влада хотіла підняти тарифи на послуги в кілька разів.

Як повідомлялося, на початку серпня цього року зросла вартість послуг водопостачання, водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій в деяких населених пунктах АР Крим, Дніпропетровської, Київської, Полтавської, Сумської, Харківської та Черкаської областей, де органами місцевого самоврядування були переглянуті відповідні тарифи.

В якості вирішення проблеми держава планує залучати кошти інвесторів, у тому числі міжнародних, що допоможе стримати зростання тарифів на тепло для населення.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 897 | Додав: nowyny | Теги: комунальні тарифи, протестувальники, штурм, мерія, полтава | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]