Чт, 2024-04-18, 20:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:39
Проти Корбана порушили нову справу. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що лідер партії "УКРОП" Геннадій Корбан зараз у Києві, з ним проводять слідчі дії у рамках нового кримінального провадження, він почувається нормально. Про це заявив на брифінгу начальник управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури Степан Божило, передає "Інтерфакс-Україна".

"Нині в цих кримінальних провадженнях тривають слідчі процесуальні дії. Вчора під час проведення досудового розслідування були отримані дані про здійснення Корбаном низки кримінальних правопорушень. Були внесені відомості до ЄРДР і розпочато досудове розслідування. Сьогодні вранці після прийняття слідчим рішення Корбан був затриманий в порядку ст.208 КПК. Нині він перебуває разом із слідчими. З ним проводять слідчі дії", - розповів Божило.

При цьому він запевнив, що Корбан користується всіма процесуальними правами, і з ним "поводяться коректно, його життю і здоров'ю нічого не загрожує".

Божило також наголосив, що у разі виникнення проблем зы здоров'ям у Корбана йому буде надано кваліфіковану меддопомогу й надалі прийматимуть рішення відповідно до чинного законодавства.

Відповідаючи на запитання про те, чи затриманий політик перебуває в Києві, він сказав: "Так, він у Києві, з ним проводять слідчі дії".

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи йдеться про інше кримінальне провадження щодо Корбана і що саме в рамках нового провадження він затриманий і з ним проводять слідчі дії, Божило сказав: "Так, ви правильно розумієте".

Водночас ні Божило, ні Куценко не уточнили, який саме новий епізод злочинної діяльності інкримінується Корбану.

"У зв'язку з проведенням процесуальних дії я наразі не можу цього сказати", - сказав Божило, відповідаючи на запитання.

"Офіційно повідомляю вам позицію правоохоронців: пан Корбан у правоохоронців, у надійних умовах", - сказав у свою чергу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

Куценко також висловив думку про те, що захист Корбана намагався затягнути судовий процес. "Вони використовували свої права за наданим їм кримінальним процесуальним законодавством. Ніхто на них не тиснув", - сказав прокурор Генпрокуратури.

При цьому Куценко наголосив, що в Генпрокуратури також є свої обов'язки, передбачені КПК, які вони використовували.

Нагадаємо, 2 листопада повідомлялося, що Корбана шпиталізували на засіданні Новозаводського районного суду Чернігова.

Вранці, 3 листопада, лідера партії "УКРОП" доставили з лікарні в Новозаводський суд Чернігова, але близько 8.45 ранку його вивели з будівлі суду і вивезли в мікроавтобусі в невідомому напрямку.

Адвокати та народні депутати заявили про "викрадення" Корбана правоохоронцями, оскільки о 8.20 вівторка закінчився 72-годинний термін затримання політика, а суд до цього часу не обрав йому запобіжного заходу.

Пізніше стало відомо, що Корбана доставили до Києва, а його адвокат Олексій Шевчук розповів. до якої процедури вдалися правоохоронці, аби повторно затримати його підзахисного.

Довідка

31 жовтня в Дніпропетровську співробітники СБУ затримали бізнесмена і лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана.

ГПУ звинувачує його у привласненні, розтраті майна (ч.5 ст.191 КК) і незаконному заволодінні транспортним засобом (ч.1 ст.289 КК), а також у створенні організованої злочинної організації.

Серед нібито наявних у ГПУ доказів у справі злочинного угруповання в Дніпропетровську - підроблені печатки, акумулювання у фондах грошових коштів, викрадення людей, наявність приватного автомобіля для прослуховування, зброя.

Президент України Петро Порошенко зазначає, що розслідування у справі Корбана має проходити максимально прозоро, і заявляє, що найближчим часом країна має почути нові прізвища тих, кого буде притягнуто до відповідальності.

А ось на думку екс-голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського, ніяких кримінальних злочинів за лідером "УКРОПу" немає, а "справа Корбана - це чиста політика".

2 листопада на спільній конференції генпрокурора Віктора Шокіна і голови СБУ Василя Грицака журналістам показали "фільм про незаконну діяльність" Корбана.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 778 | Додав: adminA | Теги: нова справа, проти Корбана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]