Сб, 2024-04-20, 10:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:37
Проти осіб зі "списку Савченко" Нацбанк запроваджує санкції
Інші останні Кримінальні новини

Нацбанк України постановою №276 забезпечив застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) стосовно осіб, причетних до протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Як зазначається, відповідний перелік осіб був визначений у рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року та запроваджений у дію Указом президента України від 29 березня 2016 року №121/2016.

Нацбанк зобов'язав банки у триденний термін із набрання чинності постанови надати відомості про наявність банківських рахунків та залишки коштів на них 84 фізичних осіб, зазначених у додатках до зазначеного рішення РНБО.

Банки мають щомісяця надавати Національному банку інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках та про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в санкційному списку, до яких застосовані певні види санкцій та на користь таких осіб.

Варто зазначити, що види обмежувальних заходів чітко прописані у рішенні Ради національної безпеки і оборони України окремо до кожної особи.

Серед осіб, до яких застосовані санкції, низка співробітників правоохоронних органів Російської Федерації: судді, слідчі, прокурори тощо.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року Національний банк розробив процедуру реалізації застосованих РНБО санкцій та контролює їх неухильне виконання банківською системою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: Нацбанк, список савченко, санкції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]