Сб, 2024-04-20, 08:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:52
Проти Ставицького справу закрили, бо його не можуть знайти - БПП
Інші останні Кримінальні новини

 Кримінальні справи щодо колишнього міністра енергетики України Едуарда Ставицького закрито у зв'язку з неможливістю встановлення місця знаходження фігурантів злочину.

Про це заявив народний депутат від БПП Дмитро Добродомов в ефірі програми "Шустер.live".

"Є відкриті кримінальні справи щодо "ДТЕК Дніпроенерго" Ахметова, яке незаконно отримало коштів на суму понад 44 мільйони гривень, а також пана Ставицького. Тут унікальна ситуація. Вкрали 54 мільйони, є конкретні кримінальні справи, які закриті у зв'язку з неможливістю встановлення місця знаходження осіб, причетних до скоєння злочину. З таким формулюванням можна закривати злочини проти Януковича, Азарова і решти. Бо вони не можуть знайти цих людей", - сказав Добродомов.

Він також обурився тим, що незважаючи на війну, Україна виплатила Росії 75 мільйонів доларів США, погасивши купон за єврооблігаціями на 3 мільярди доларів.

"Ми зараз за кредитом Януковича заплатили агресору 75 млн доларів. Як на мене - це ганебно платити країні, яка анексувала Крим і продовжує проти нас війну. Навіть ПАРЄ вже визнало РФ окупантом. Окрім того, по цих справах СБУ відкрила кримінальну справу проти екс-міністра фінансів Колобова та інших високопосадовців, які організували і забезпечили випуск облігацій за зовнішньою державною позикою на 3 мільярди доларів, і досудове розслідування зараз здійснюється ГПУ. Можливо, хтось може пояснити, чому коли відкрита кримінальна справа ГПУ, в той же час Уряд віддає позику нашому ворогові?" - зауважив Добродомов.

Як повідомлялося, 24 березня Генеральна прокуратура оголосила Ставицького в розшук. Екс-чиновник підозрюється в розкраданні коштів в особливо великих розмірах, в рамках розслідування цього виробництва і проводилися обшуки в приміщеннях, які мають відношення до Ставицькому.

Крім того Генеральна прокуратура України проводила обшуки у екс-міністра енергетики та вугільної промисловості в рамках виробництва, пов'язаного з газовими махінаціями.

За даними ЗМІ, 21 березня слідчі Генепрокуратури вилучили близько 50 кг золота і 5 млн доларів в квартирі Ставицького.

У серпні Інтерпол подав на Ставицького міжнародний розшук.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 920 | Додав: adminA | Теги: не можуть знайти, БПП, Ставицького справ, закрили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]