Вт, 2024-04-23, 14:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:22
Проти згортання демократії готові вийти на вулиці тільки 3,5% - опитування
Інші останні Політичні новини
Лише 3,5% українців готові протестувати проти згортання демократії в країні. Про це свідчить соцопитування, проведене Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Згідно з даними дослідження, хоча 49,8% респондентів і вважають, що політична ситуація в Україні є напруженою, 50,5% зазначають, що жити важко, але терпіти можна (33,5% вважають, що терпіти вже неможливо), пише ZN.ua.

Тільки 28,8% громадян переконують себе в тому, що вибори уможливлять поліпшити ситуацію, а майже половина (48,3%) впевнені в тому, що вибори нічого не змінять. 7,2% вважають, що вибори лише погіршать ситуацію.

Малоймовірними і взагалі неможливими вважають масові виступи з протестами у разі погіршення життя або на захист своїх прав у себе за місцем проживання 73,2% респондентів. Упевнені, що вони будуть, 2,3% опитаних. Взяли б участь у таких акціях тільки 21,2% громадян.

Головними проблемами, через які люди вийшли б на протест, стали проблеми виживання: різке падіння рівня життя (24,3%), невиплата зарплат і пенсій (21,9%), різке підвищення цін (15%).

До того ж ніщо не змусить 45,3% громадян вийти на вулиці з протестом. Проти згортання демократії готові виступити лише 3,5% громадян, якщо закриють прогресивний телеканал або газету - 1,2% громадян, якщо влада буде переслідувати близьких людям по духу політиків - 2,1% громадян.

Всеукраїнське соціологічне дослідження "Думки і погляди населення України: "Еxit-poll-2012" було проведено з 18 вересня по 4 жовтня 2012 року Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Зазначимо, згідно з дослідженням за серпень цього року, розвитком демократії в суспільстві, забезпеченням прав і свобод людини стурбовані трохи більше ніж 10% українців.

А ось з тезою, що давно настав час піднімати народ на боротьбу проти влади, неспроможної керувати країною, минулого року погодилися 56,9% молодих людей, 49,8% людей середнього віку і 46,3% старших. Найменше з цим незгодні молоді - 16,4%. І завагалися з відповіддю 26,6% молодих.

3 жовтня стало відомо, що понад половина громадян України вважає: країна розвивається в неправильному напрямку. Про це свідчать дані Всеукраїнського соціологічного дослідження, яке провело агентство політичного консалтингу "Перспектива".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: демократії, 5%, вийти на вулиці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]