Пт, 2024-03-29, 01:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:06
Протокол про пільгові тарифи на вантажоперевезення підписали Україна, Грузія, Азербайджан і Казахстан
Інші останні Економічні новини

Україна, Азербайджан, Казахстан і Грузія підписали протокол про встановлення конкурентоспроможних пільгових тарифів на вантажоперевезення по Транскаспійському міжнародному транспортному маршруту.

Про це у четвер, 14 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на азербайджанські ЗМІ.

Протокол підписали на зустрічі в Баку в четвер голови операторів залізниць чотирьох країн. Документ також передбачає проведення комплексних заходів щодо спрощення руху поїздів по Транскаспійському міжнародному маршруту, і, відповідно, збільшенню обсягу вантажоперевезень. Аналогічний двосторонній протокол підписали також окремо Азербайджан і Грузія.

За словами голови ЗАТ "Азербайджанські залізниці" Джавіда Гурбанова, єдину тарифну політику для вантажоперевезень по Транскаспійському міжнародному транспортному маршруту буде узгоджено між чотирма країнами до середини лютого. Він зазначив, що за цим маршрутом зможуть проходити до восьми потягів на місяць.

Як повідомлялося раніше, контейнерний потяг за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай вирушить у тестовий рейс з Іллічівська 15 січня. Перший тестовий контейнерний потяг, що йшов по маршруту Шіхецзи (Китай) - Достік-Актау-Алят, прибув до Бакинського міжнародного морського торговельного порту 3 серпня 2015 року.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 668 | Додав: adminA | Теги: україна, Азербайджан і Казахстан, Грузія, протокол, вантажоперевезення, пільгові тарифи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]