Пт, 2024-04-19, 16:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:20
Провокації здійснюють "яструби" від влади - оцінка експертів
Інші останні Політичні новини
Серед представників української влади все більшої сили набувають так звані яструби - проросійськи налаштовані елітні групи, що підтримують інтеграцію України до Митного союзу і реалізують стратегію "відсікання" президента Віктора Януковича від Європи і США.

Про це йдеться в детальному огляді російсько-українських угод, укладених 17 грудня Володимиром Путіним і Віктором Януковичем, підготовленому експертами Інституту Горшеніна, передає LB.ua.

Зокрема, експерти вважають, що ці самі "яструби" і є авторами низки провокацій проти Євромайдану і його активістів.

"Не виключено також, що завдання-максимум плану "відсікання" - довести ситуацію до запровадження Заходом санкцій проти Віктора Януковича і його найближчого оточення у владі і бізнесі. В разі успішності плану "яструбів", для українського президента залишиться тільки один коридор руху - в Митний союз. Побічним ефектом буде значне посилення позицій "яструбів" при владі і бєларусизація України", - йдеться в матеріалі.

Зокрема, на думку експертів Інституту Горшеніна, побиття студентів 30 листопада, провокаційна спроба розгону Майдану 11 грудня, коли в Україні перебувала держсекретар США Вікторія Нуланд, "список нев'їзних Олега Царьова" - справа рук "яструбів" засобами силовиків, кінцевою метою яких є жорстка реакція Заходу, аж до запровадження санкцій проти української влади, що остаточно відверне Україну в бік Росії. При цьому, стверджують представники ІГ, "в українській владі відбувається очевидне порушення балансу на користь "яструбів". І в таких умовах Віктору Януковичу необхідно негайно відновити баланс у владі, оскільки тактика "кривавого терору стає більш поширеною і менш контрольованою".

"Є добре підготовлені бригади штурмовиків, аналогічні загонам СА в нацистській Німеччині й "ескадрону смерті" в Латинській Америці 60-х років. Очевидно, що ці групи "тітушок" створювалися не за один день - не виключено, що багато з них засновані ще в 90-ті роки людьми, які саме тепер перебувають при владі. Найпевніше, штурмовики готувалися під вибори 2015 року з метою утримання влади за будь-яку ціну, а в поточній ситуації просто виявилися дуже зручним ресурсом залякування і провокацій", - вважають експерти.

"Судячи з інформації українських ЗМІ, ці загони добре фінансуються і, найчастіше, координуються місцевою владою низки регіонів Південного Сходу України, наприклад, у Харкові чи Одесі. Всього за місяць Євромайдану штурмовики встигли вчинити не один десяток акцій прямого насильства, здійснюючи підпали автомобілів, захоплюючи будинки і квартири активістів Євромайдану, б'ючи активістів і журналістів", - зазначили також в Інституті Горшеніна.

За підготовкою і контролем цих груп може стояти будь-яке з силових відомств, "але зачистка їх під корінь малоймовірна - занадто велика сьогодні ймовірність виходу з-під контролю Майдану", - резюмують експерти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: оцінка експертів, яструби від влади, провокації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]