Пт, 2024-04-19, 03:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Путін не просто обрав сторону в конфлікті, а вдерся до України - Тіллерсон
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що президент РФ Володимир Путін не просто обрав сторону в конфлікті, а вдерся до іншої держави.

Про це Тіллерсон заявив на форумі вашингтонського аналітичного центру Atlantic Council, передає Голос Америки.

"Одна справа, коли країни обирають ту чи іншу сторону в конфлікті – Росія обрала сторону Башара аль-Асада, а наш вибір був іншим; але коли одна країна нападає на територію іншої – так тривати не може. Вторгнення Росії до України є неприйнятним", - наголосив держсекретар США.

"Саме на цьому (неприйнятності вторгнення до іншої держави - Ред.) заснований дуже суворий режим санкцій, які США та Європа наклали на Росію в результаті вторгнення. Цей режим не зміниться допоки вторгнення Росії до України не буде врегульоване і територіальну цілісність України не буде поновлено", - заявив він.

Припинення насильства на сході України є найбільш нагальним питанням на якому наголосив Держсекретар.

"Там більше жертв серед цивільного населення в 2017 році, порівняно з 2016 роком. Кількість порушень режиму припинення вогню зросла на 60%.

Наш пріоритет – припинити насильство і вбивства на сході України і ми дивимось, чи можна досягти певної домовленості, залучити миротворців, щоб припинити це насильство", - сказав Тіллерсон.

Він також наголосив, що питання Криму не знято з порядку денного.

"Ми повернемося до питання про Крим, - заявив Тіллерсон. - Я знаю, що Путін чітко зазначив, що це питання не розглядається, але з часом воно постане".

Нагадаємо, державний секретар США Рекс Тіллерсон під час виступу в рамках 24-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні заявив, що американські санкції щодо Росії залишатимуться чинними, поки Крим залишається анексованою територією, а російські війська перебувають на Донбасі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 712 | Додав: adminA | Теги: Тіллерсон, україна, Путін, Конфлікт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]