Чт, 2024-03-28, 16:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
"Путін, не заважай людям жити!"- Санкт-Петербург підтримав Євромайдан
Інші останні Новини російської федерації
Увечері в четвер 5 грудня група політичних і громадянських активістів у Санкт-Петербурзі провела акцію солідарності з українським Євромайданом. В одиночних пікетах на Невському проспекті у Гостиного двору взяли участь 12 осіб. Вони виступили на підтримку прагнення більшості народу України до інтеграції в Європейський союз і проти тиску на Україну з боку російської влади. Про це УНН повідомили організатори заходу.

Акція проходила під гаслами "Ми з народом України. За європейський вибір!" і "Путін, не заважай людям жити. Руки геть від України!".

В однієї з учасниць акції був український прапор. Перехожим роздавали листівки із зверненням.

Пікети пройшли без пригод. На місці, де було анонсовано проведення акції (біля станції метро Гостинний двір), був виставлений великий наряд поліції, включаючи представників ГУ МВС. Поліцейські перевіряли документи у кожного пікетувальника і переписували їх особисті дані. Нікого не затримували - пікетувальники вставали в пікети по черзі, дотримуючись норму закону про мінімальну відстань між поодинокими пікетами (50 метрів).

Нагадаємо, після відмови уряду Миколи Азарова від євроасоціації 21 листопада по всій Україні розпочалися масові акції протесту громадян. Після жорстокого розгону "беркутівцями" Євромайдану в ніч на 30 листопада в Києві акції протесту по всій країні поновилися і посилилися. У неділю, 1 грудня, в Україні відбулася наймасовіша в історії країни акція громадянського протесту, в якій тільки в Києві взяли участь понад півмільйона людей.

Євромайдани пройшли у багатьох містах світу. Зокрема, подібні акції були організовані в декількох містах Польщі, Чехії, Німеччини, Італії, Іспанії, США, Канади та багатьох інших.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: євромайдан, Санкт-Петербург підтримав | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]