Чт, 2024-04-25, 03:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:52
Рада дозволила приватизацію українських ТЕЦ
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада України дозволила приватизацію теплоелектроцентралей. За закон про внесення змін до деяких законів з питань приватизації проголосували в четвер, 12 квітня, 243 народні депутати з 395, зареєстрованих у залі.

Згідно з законом, вилучаються з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, Сімферопольська ТЕЦ, Камиш-Бурунська ТЕЦ, Сакські теплові мережі, Дніпродзержинська ТЕЦ, Криворізька теплоцентраль, Сіверськодонецька ТЕЦ, Лисичанська ТЕЦ, Миколаївська ТЕЦ, Одеська ТЕЦ, Охтирські теплові мережі, ТЕЦ науково-технічного центру "ЕСХАР", Харківська ТЕЦ-5, Херсонська ТЕЦ і Севастопольська ТЕЦ.

Зазначимо, нині в Україні триває приватизація енергетичних компаній. ФДМУ вже продав держпакети акцій "Донецькобленерго" (40%), "Київенерго" (25%), "Західенерго" (45,1%). Всі конкурси виграв ДТЕК (за 467,6, 450,5 і 1900 млн грн), що входить у холдинг Ріната Ахметова СКМ. Також ФДМУ схвалив конкурсну пропозицію ДТЕК (1 млрд 174,1 млн грн) на купівлю 25% "Дніпроенерго", яка була єдиною. Аукціони з продажу 45% акцій "Чернівціобленерго" та 50% "Закарпаттяобленерго" виграла VS Energy International, підконтрольна російському підприємцеві Олександру Бабакову.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО, підконтрольне бізнесменові Костянтину Григоришину) перемогло в конкурсі з приватизації 50% акцій обласної енергопостачальної компанії "Вінницяобленерго".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1065 | Додав: adminA | Теги: Рада дозволила приватизацію українс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]