Пт, 2024-04-26, 00:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:35
Рада Європи відправляє до Криму делегацію з прав людини
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Рада Європи відправляє сьогодні швейцарського дипломата Жерара Штудмана на чолі офіційної делегації до Криму для аналізу ситуації з прав людини на півострові.

Про це йдеться в офіційній заяві генсекретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, поширеній його прес-службою, повідомляє Укрінформ.

"Я ухвалив рішення направити делегацію (Ради Європи) до Криму сьогодні, щоб оцінити ситуацію з дотриманням прав людини на півострові", - заявив він.

За словами генсекретаря, місія здійснюватиметься в умовах повної незалежності і не вивчатиме жодного питання, пов'язаного з територіальним статусом Криму. "Понад 2,5 млн людей живе в Криму і всі вони підпадають під дію Європейської конвенції з прав людини і мають бути в змозі отримати з цього зиск. Тим не менш, упродовж більш ніж року жодній делегації від міжнародної організації не вдалося туди потрапити", - сказав Ягланд.

На його думку, візит офіційної делегації РЄ дасть можливість отримати ясну і вичерпну інформацію про становище у галузі прав людини і довести, що народ Криму не забутий.

Мандат місії охоплює всі основні питання прав людини, включаючи свободу вираження думок і свободи ЗМІ; свободу зібрань та зборів; дотримання прав меншин; місцеві органи самоврядування; боротьбу з корупцією та умови утримання у в'язницях.

У РЄ додали, що послу Штудману допомагатимуть три члени Секретаріату Ради Європи. "Виконання місії в Криму розпочинається сьогодні, завтра і згодом вона підготує доповідь та рекомендації, які будуть представлені Генеральному секретарю наприкінці лютого або у березні", - зауважили в РЄ.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін зазначав, що міжнародне співтовариство має отримати доступ для спостереження за ситуацією в тимчасово окупованому Росією Криму, щоб воно бачило там постійні і системні порушення прав людини. Він зазначив, що робота ведеться над тим, щоб і Рада Європи, і ОБСЄ мали можливість працювати в Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: права людини, Рада Європи, делегація, Крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]