Пт, 2024-03-29, 13:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:34
Рада не підтримала "звільнення" Тимошенко, але шанси ще є
Інші останні Політичні новини

Верховна Рада не підтримала поправку до президентського законопроекту про гуманізацію відповідальності за злочини у сфері господарської та службової діяльності, яка дозволяла б звільнити з ув'язнення екс-прем'єра Юлію Тимошенко, засуджену 11 жовтня Печерським райсудом Києва, передає "Інтерфакс-Україна".

Парламентська більшість не підтримала поправку голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Віктора Швеця (фракція "БЮТ-Батьківщина") про виключення з Кримінального кодексу України ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) у чинній редакції і заміни її на нову редакцію.

"За" проголосувало 147 депутатів з необхідних 226. Зокрема, за ухвалення поправки депутата від БЮТ Віктора Швеця проголосували 97 із 103 "бютівців", 45 з 66 депутатів НУ-НС, четверо позафракційних і один депутат від фракції "Реформи заради майбутнього".

При цьому фракції Партії регіонів, Компартії і Блоку Литвина у повному складі відмовилися голосувати за цю поправку.

Парламент продовжує розглядати поправки до документу. Всього їх подано 222. Серед них є й інші поправки, що передбачають виключення ст. 365.

Раніше лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляв, що регіонали не мають наміру підтримувати декриміналізацію статті 365 КК України, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. А екс-президент Леонід Кравчук висловив сумнів у готовності опозиції проголосувати за звільнення Тимошенко.

Зазначимо, що профільний комітет рекомендував внести в законопроект щодо декриміналізації економічних злочинів статтю 365, за якою засудили екс-прем'єра Тимошенко. Раніше Верховна Рада ухвалила в першому читанні президентський законопроект про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу, однак згодом з'ясувалося, що він мало чим може допомогти Тимошенко.

Тимошенко засуджена до 7 років позбавлення волі за ст.365 Кримінального кодексу - за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1190 | Додав: nowyny | Теги: Юлія Тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]