Пт, 2024-03-29, 15:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Рада не поспішає змінювати Кримінальний кодекс, щоб звільнити Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Законопроекти щодо декриміналізації низки статей Кримінального кодексу не розглядатимуться на цьому пленарному тижні. Про відповідне рішення погоджувальної ради повідомив спікер Володимир Литвин, передає "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що автори законопроекту самі вирішили відкласти розгляд цих документів, оскільки відчувають, що підтримки депутатів вони не отримають.

"Сьогодні я, відчуваючи настрої, підтримав позицію голови комітету Віктора Швеця про те, щоб не виносити низку законопроектів з цього приводу в середу на розгляд, оскільки позитивного рішення прийнято не буде", - сказав Литвин.

За його словами, це питання залишається предметом подальших консультацій.

Литвин також додав, що запропонував лідерам інших фракцій долучитися до підписання опозиційного листа до 16 години понеділка.

На запитання, чи підписав би він сам цього листа, спікер відповів, що там передбачені лише підписи керівників фракцій.

"Але якби мій підпис щось вирішував, то я підписався б, але мій підпис нічого не вирішує", - сказав Литвин.

Як відомо, у п’ятницю заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов заявив про початок процесу внесення змін до Кримінального кодексу, КПК та Кодексу адміністративних правопорушень стосовно декриміналізації економічних злочинів.

Водночас він зазначив, що ці зміни стосуються лише економічних злочинів у сфері господарських справ.

За даними ЗМІ, один з варіантів звільнення Юлії Тимошенко з-під варти, який узгоджується президентом Віктором Януковичем з європейськими перемовниками, передбачає внесення змін до Кримінального кодексу.

Тимошенко звинувачують у перевищенні повноважень при укладанні газових контрактів з Росією в 2009 році. В обвинувальному висновку у газовій справі щодо Тимошенко фігурує сума збитків на 1,5 мільярда гривень.

За словами представників прокуратури, стаття, яка інкримінується Тимошенко, передбачає максимальне покарання у 10 років позбавлення волі, і не передбачає умовного терміну покарання.

Раніше стало відомо, що Януковичу телефонувала канцлер Німеччини Ангела Меркель і висловлювала своє занепокоєння переслідуванням опозиції.

Крім того, листа Януковичу написали Держсекретар США Хілларі Клінтон та міністр закордонних справ ЄС Кетрін Ештон, і він також стосувався судових справ проти опозиції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1444 | Додав: nowyny | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]