Чт, 2024-03-28, 16:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
Рада пішла на канікули до 6 вересня
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Андрій Парубій в п'ятницю вдень, 15 липня, закрив IV сесію парламенту VIII скликання.

Перед закриттям спікер нагадав депутатам, що наступна сесія відкриється 6 вересня. Разом з тим, він висловив упевненість в тому, що в разі необхідності буде зібрано 150 підписів парламентаріїв для проведення позачергової сесії.

Парубій вважає судову реформу головною перемогою сезону у Верховній Раді

Парубій зазначив, що на наступному тижні народні депутати, відповідно до календарного плану, працюють у комітетах, комісіях і фракціях.

До завершення останнього пленарного засідання поточної сесії в залі Верховної Ради залишилося менш ніж 100 народних депутатів.

Після того як спікер оголосив сесію закритою, парламентарі, що залишилися, зробили загальне фото біля трибуни і в президії парламенту.

Раніше народні депутати не підтримали проект постанови, яким пропонувалося не йти на канікули, а продовжити поточну сесію до дня відкриття наступної.

Нагадаємо, 5 липня фракції "Батьківщини", Радикальної партії, а також "свободівці" й окремі позафракційні народні депутати заявили про початок безстрокового блокування роботи Верховної Ради з вимогою поставити на голосування законопроекти, спрямовані на боротьбу з "тарифним геноцидом".

Окрім того, вони вимагають від ВРУ створити Тимчасову слідчу комісію щодо офшорних рахунків президента Петра Порошенка та його найближчого оточення.

6 липня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що блокування парламенту може завадити соцвиплатам.

7 липня фракції "Блоку Порошенко" і "Народного фронту" розблокували трибуну. У відповідь "Радикальна партія" та "Батьківщина" оголосили сидячий страйк. Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко також заявила про створення "об'єднаної опозиції".

8 липня народні депутати від "Батьківщини" та позафракційні від різних політичних сил заблокували президію Верховної Ради України. Засідання довелося скасувати.

12 липня Верховна Рада була нарешті деблокована і розпочала роботу. Так, нардепи із фракцій, які входять в коаліцію – БПП та "Народний фронт", деблокували президію та трибуну ВР.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 987 | Додав: adminA | Теги: рада, канікули до 6 вересня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]