Вт, 2024-04-23, 11:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:49
Рада вся у сумнівах: статтю Тимошенко ладні скасувати, але треба ще раз подумати
Інші останні Політичні новини

Законопроект про декриміналізацію Кримінального кодексу практично готовий до розгляду в парламенті, заявляє лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Його (законопроекту про внесення змін про лібералізацію покарання за економічні злочини – ред.) ще немає в порядку денному... Він практично готовий до розгляду і стосується питань лібералізації економічний злочинів", - заявив Єфремов під час брифінгу в понеділок у Києві.

На думку лідера фракції, що раніше Верховна Рада ухвалить цей закон, то "краще він сприятиме розвитку бізнес-структур у нашій державі".

Єфремов наголосив, що вирішення цього питання "стримує якийсь струмінь". "Тобто комусь захотілося до закону, який визначає суто виробничі відносини в нашій державі, внести політичний аспект, внести статтю, за якою завтра Юлію Володимирівну Тимошенко можна було б звільнити...", - сказав він.

Єфремов також наголосив, що триває робота над Кримінально-процесуальним кодексом.

"Кримінально-процесуальний кодекс вже написано, він перебуває на експертизі Венеціанської комісії з серпня 2011 року", - сказав він.

На думку Єфремова, якби представники ЄС хотіли, щоб український парламент займався цим питанням", то вони змогли б ще у вересні дати відповідний висновок, і парламент ухвалив би цей документ".

Єфремов висловив сподівання, що найближчим часом ці законопроекти буде ухвалено.

Литвин каже, що поки що декриміналізацією займатися не будуть

Законопроект про декриміналізацію статей Кримінального кодексу не внесено до порядку роботи парламенту на цьому тижні, оскільки своє рішення щодо законопроекту не виніс профільний комітет, сказав голова Верховної Ради України Володимир Литвин.

"Що стосується законопроекту про гуманізацію та декриміналізацію, я також ставив це питання, коли отримав пропозицію від комітетів (щодо формування порядку денного на нинішній пленарний тиждень – ред.), чому немає цього законопроекту. Відповідь очевидна: комітет не подав такої пропозиції", - звернувся спікер до лідера фракції "БЮТ-Батьківщина" Івана Кириленка, який у понеділок на засіданні погоджувальної ради висловив своє обурення тим, що до порядку не внесено законопроект про декриміналізацію статей КК, за якими засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Комітет (профільний комітет з питань законодавчого забезпечення діяльності правоохоронних органів – ред.) до цього часу ще не розглянув (законопроекту – ред.), тому що є поправки. Очевидно, в середу буде проведено засідання комітету", - сказав Литвин.

При цьому спікер підкреслив, що готовий винести на розгляд парламенту цей законопроект, проте за ключовими статтями цього документа необхідно ще раз провести зустріч лідерів фракцій і голови парламентського комітету, щоб знайти компроміс.

"Очевидно, нам потрібно зібратися і визначитися, коли ми будемо розглядати (законопроект – ред.)", - сказав Литвин.

Він запропонував учасникам погоджувальної ради виносити на розгляд в сесійний зал цей законопроект, коли буде знайдено компроміс, і буде "226 голосів, і буде ухвалено рішення".

"Бютівці" мають намір організувати розпуск Ради шляхом референдуму

Якщо Верховна Рада відмовиться розглядати законопроект про декриміналізацію, "БЮТ-Батьківщина" ініціюватиме всеукраїнський збір підписів з вимогою розпуску парламенту та проведення дострокових парламентських та президентських виборів. Про це заявив перший заступник голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем’якін сьогодні на брифінгу, передає прес-служба.

Він повідомив, що на сьогодні вже 105 народних депутатів поставили свої підписи під відповідним проектом постанови.

За словами Кожем’якіна, Європарламент сприймає засудження Юлії Тимошенко як акт помсти, спробу не допустити опозицію до участі у виборах та занепокоєний тим, що судовий процес над лідером опозиції не відповідає проголошеним урядом України принципам демократії та ставить під загрозу підписання угоди про Асоціацію.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні президентський законопроект про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу, однак згодом з'ясувалося, що він мало чим може допомогти Тимошенко.

Обурена опозиція запропонувала декриміналізувати не лише 365-ту статтю Кримінального кодексу, за якою засуджено екс-прем'єра Юлію Тимошенко, а й 191-шу статтю, за якою порушено справу про борги ЄЕСУ.

У Партії регіонів заявили, що можливо допрацюють закон Януковича.

Тим часом окрім кримінальної справи щодо газових контрактів з РФ 2009 року, за яким Тимошенко засудили на 7 років позбавлення волі, Генпрокуратура порушила стосовно екс-прем'єра дві інші кримінальні справи: за нецільове використання коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу, і в зв'язку з закупкою автомобілів для сільської медицини.

"Газову справу" Тимошенко світове співтовариство вважає політичним переслідуванням екс-прем'єра і конкурента президента Віктора Януковича. Захист каже, що нові справи проти Тимошенко відкривають, щоб залишити її у в'язниці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1105 | Додав: nowyny | Теги: Законопроект про декриміналізацію К | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]