Пт, 2024-03-29, 02:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:21
Рада закликала Нідерланди завершити ратифікацію Асоціації
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Верховна Рада України підтримала "Звернення до держав-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони". За таке рішення проголосували 235 із 348 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі, передає УНІАН.

Рада продовжила дію угоди про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи МН17
ВР закликала міжнародні організації та іноземні парламенти засудити дії режиму Асада та РФ у Сирії

ВР України закликає уряд Королівства Нідерланди спільно з інституціями Європейського Союзу виробити виважене рішення, яке "однаковою мірою враховуватиме інтереси нідерландського населення, України та ЄС".

Також звертається до парламенту Королівства Нідерланди "уникнути прийняття рішення, яке матиме дискримінаційний щодо України характер" та поставить під загрозу імплементацію Угоди про асоціацію.

ВР закликає Палату представників та Сенат Королівства Нідерланди підтвердити своє рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію, прийняте у 2015 році. "Можливим виходом з цієї ситуації могла би бути інтерпретаційна заява з боку Палати представників та Сенату Королівства Нідерланди", - сказано у зверненні.

В зверненні наголошено, що відмова Королівства Нідерланди від ратифікації Угоди про асоціацію "поставить під сумнів надійність та авторитетність усього Європейського Союзу як партнера в очах українців та інших міжнародних партнерів".

ВР закликає Європарламент, уряди держав-членів Європейського Союзу та їхні національні парламенти активно долучитися до пошуку взаємоприйнятного рішення, що дозволить завершити процес ратифікації цієї Угоди стороною Європейського Союзу.

У зверненні ВР наголошується, що для України є важливою ратифікація угоди, оскільки, "стримуючи збройну агресію Російської Федерації на сході України, українці поряд із власною незалежністю відстоюють фундаментальні європейські цінності верховенства права, прав людини, свободи думки та зібрання".

У зверненні сказано, що вже 27 держав-членів Європейського Союзу здійснили необхідні процедури щодо ратифікації Угоди і передали відповідні ратифікаційні грамоти депозитарію. Також зазначається, що відповідно до рекомендацій уряду Нідерландів до 1 листопада 2016 року має бути визначена позиція щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. ВР просить врахувати владу Нідерландів, що "результати консультативного референдуму в Королівстві Нідерланди від 6 квітня 2016 року відхилити ратифікацію Угоди є думкою 0,6% від 500-мільйонного населення Європейського Союзу".

Раніше повідомлялось, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та скасування віз для українських громадян. Про це йшлося під час їхньої зустрічі в Люксембурзі 16 жовтня в рамках робочого візиту Клімкіна.

Раніше нідерландський прем'єр Марк Рютте заявив, що Нідерланди, найімовірніше, не будуть ратифікувати Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною. Відповідно до норм ЄС, для укладення угоди про асоціацію з третьою країною, його повинні ратифікувати уряди всіх країн-учасниць союзу.

Якщо уряд Нідерландів звернеться до парламенту з пропозицією про відмову Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС (УА), а голландський законодавчий орган проголосує за нього, то це автоматично поставить хрест на угоді. Про це йдеться в статті "Врятують чи знищать Нідерланди асоціацію України з ЄС?" для ZN.UA. Автор статті зазначає, що ймовірність того, що уряд все ж внесе в парламент пропозицію про відмову Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС, досить велика.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: Нідерланди, рада, ратифікація Асоціації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]