Чт, 2024-04-25, 19:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:15
Радбез ООН: надія на мир практично зруйнована
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

У зв'язку з безперервними обстрілами на Донбасі та недотриманням положень Мінських домовленостей можливість досягнення миру в регіоні залишається під питанням. Про це на вчорашньому засіданні Радбезу ООН стосовно ситуації в Україні заявив представник України в Раді Безпеки Юрій Сергєєв, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Угоди не виконуються, і надія на мир практично зруйнована", - підкреслив Сергєєв у своєму виступі. "Йде повернення до війни і ескалації ситуації... Удари по Дебальцевому перетворюють на насмішку над припиненням вогню", - додав він.

Сергєєв також заявив, що бойовики погрожують убити кожного, хто захищає Дебальцеве, а також напасти на Харків, повідомляє Українська правда.

"Ситуація в Дебальцевому напружена. Бойовики за допомогою росіян постійно атакують українські позиції навколо і всередині міста... Бойовики погрожують убити кожного, хто захищає Дебальцеве, якщо вони не складуть зброї, а також загрожують напасти на Харків", - заявив Сергєєв.

Він нагадав, що Росія вкотре без дозволу ввезла на територію України так званий "гуманітарний конвой".

Сергєєв припустив, що під прикриттям допомоги жителям Донбасу, Росія доставляє в Україні озброєння.

У той же час постпред Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що Україна, мовляв, відмовляється оглянути "гуманітарні вантажі".

"Ми весь час закликали вас співпрацювати в організації цих конвоїв - ви весь час відмовлялися. Один раз, по-моєму, чомусь раптом догледіли, зволили українські митники додивитися конвой, весь інший час відмовлялися. Ми кокетувати з таких питань нікому не дозволимо", - заявив росіянин.

Сергєєв також розповів, що з моменту припинення вогню проросійські терористи 160 раз обстріляли позиції українських військовослужбовців, внаслідок чого загинули 11 людей.

"З півночі 15 лютого українські позиції 160 разів зазнавали обстрілу, 11 осіб загинули", - повідомив Сергєєв.

Сергєєв звернув увагу на те, що Україна продемонструвала відповідальне ставлення до режиму припинення вогню і не застосовувала силу, виключаючи випадки самозахисту. Натомість Росія, незважаючи на зроблені заяви, продовжує ескалацію конфлікту, зокрема посилаючи "гуманітарні конвої", в яких імовірно постачається озброєння, зазначив український постпред.

Нагадаємо, згідно з Мінськими угодами, з 00.00 15 лютого в зоні АТО по всій лінії зіткнення оголошено режим повного припинення вогню. Відповідний наказ усім силовим структурам, задіяним в АТО, віддав президент України Петро Порошенко.

За добу з початку введення режиму "тиші" бойовики 112 раз завдавали вогневих ударів по силах антитерористичної операції. Порушення підтвердила навіть російська сторона групи з контролю за припиненням вогню.

За оперативною інформацією штабу АТО, бандити отримали від своїх російських "кураторів" наказ за всяку ціну взяти Дебальцеве і спровокувати наших військових. При цьому бойовики не допустили в Дебальцеве представників місії ОБСЄ, що є грубим порушенням Мінських домовленостей.

РБ ООН закликав усі сторони на Донбасі повністю імплементувати Мінські домовленості

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй закликала всі сторони на сході України повністю імплементувати пакет заходів Мінських домовленостей від 12 лютого.

Як передає кореспондент УНІАН, резолюцію було підтримано консенсусом.

Зокрема, в резолюції вітається декларація лідерів України, Німеччини, Франції та Росії, оголошена 12 лютого в Мінську за підсумками їхніх переговорів.

У резолюції члени Радбезу "закликають всі сторони повністю імплементувати" пакет заходів, в тому числі зі всеосяжного встановлення режиму припинення вогню".

Радбез ООН закликає всі сторони на Донбасі дотримати припинення вогню за будь-яких обставин.

Також у резолюції висловлюється заклик притягнути до відповідальності всіх винних у збитті літака малайзійських авіаліній MH17.

Крім того, в резолюції члени Радбезу висловили серйозну стурбованість трагічними подіями і насильством на сході України.

Радбез ООН підтвердив повну повагу суверенітету, незалежності та територіальної цілісності України.

В ООН переконані, що ситуація на сході України може бути вирішена лише мирними засобами.

Напередодні Рада Безпеки ООН в перші хвилини засідання щодо України ухвалила Резолюцію щодо ситуації в Україні, внесену кілька днів до того російською стороною.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: Радбез ООН: надія на мир практично | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]